Τοπικά

Τομές στην οδό Κοραή – Μετ’ εμποδίων η διέλευση αυτοκινήτων και δικύκλων

Τομές, εξογκώματα και φθορές σε διάφορα σημεία εμφανίζει η οδός Κοραή, ιδίως από το κομμάτι της οδού Ανθίμου Γαζή μέχρι και την Αναλήψεως. Μάλιστα οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την άσχημη κατάσταση και ο διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ακόμη περισσότερο προσεκτικοί.
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι από τους πιο πολυσύχναστης του κέντρου, καθώς καθημερινά πολλά είναι τα αυτοκίνητα που τον χρησιμοποιούν. Πρόκειται για την πιο βασική οδική αρτηρία, από την Ιωλκού προς το δημαρχείο, για να φτάσει κανείς απευθείας από την Δημητριάδος μέχρι και την Αναλήψεως και να κινηθεί στις πιο βόρειες συνοικίες της πόλης. Άλλωστε απευθείας άνοδος από την οδό Χατζηαργύρη μέσω της Δημητριάδος δεν υπάρχει, ενώ οι οδοί Ροζού, Κουταρέλια και Αθανασίου Δάκου που επίσης ξεκινούν από την Αναλήψεως, έχουν κάθοδο για την πορεία των οχημάτων. Ουσιαστικά μόνο η οδός Κοραή έχει άνοδο από την Ιάσονος που ανεμπόδιστα φτάνει μέχρι την Αναλήψεως. Και είναι ο κύριος λόγος που εμφανίζει τόσο μεγάλη συχνότητα ως προς την κίνηση οχημάτων, όπως Ι.Χ., δικύκλων, αλλά και επαγγελματικών αυτοκινήτων που μεταφέρουν διάφορα προιόντα.

 

Ωστόσο το οδόστρωμα σε διάφορα σημεία δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση, με τα προβλήματα να εμφανίζονται από τη συμβολή με την οδό Ανθίμου Γαζή μέχρι και την Αναλήψεως. Μάλιστα οι διάφορες εργασίες που κατά καιρούς γίνονται, αφήνουν πίσω τους «πληγές» που δύσκολα επουλώνονται. Για παράδειγμα αυτή την περίοδο υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην ομαλή διέλευση των οχημάτων σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι στη συμβολή της οδού Κοραή με Κωνσταντά, όπου στο έδαφος έχει σημειωθεί σημαντική τομή και δεν έχει καλυφθεί μέχρι στιγμής.

Επίσης στη συμβολή των οδών Κοραή με Δημάρχου Γεωργιάδου υπάρχει ένα σημείο διαμέτρου περίπου δύο μέτρων, όπου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ειδικότερα υπάρχει ένα μικρό «βουναλάκι» από χώμα, προφανώς λόγω κάποιων εργασιών, ενώ ένα μέτρο πιο πάνω υπάρχει και τομή, από κομμάτι οδοστρώματος που έχει φύγει.
Η κατάσταση επιβαρύνθηκε τις τελευταίες μέρες με τις βροχοπτώσεις, καθώς οι τομές μετατράπηκαν σε μικρές λίμνες από λασπόνερα, ενώ πέτρες είχαν μεταφερθεί και σε άλλα σημεία του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη ολισθηρότητα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το