Ελλάδα

Τομές στην Αστυνομία

panousis

Κινητές μονάδες αστυνόμευσης, στελέχωση του Γραφείου Αυθαιρεσίας, ανασύσταση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας είναι τέσσερα από τα 20 σημεία αντεγκληματικής πολιτικής στα οποία έχει προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι αλλαγές φέρουν την υπογραφή του Γιάννη Πανούση και συμπεριλαμβάνουν ευρεία γκάμα προληπτικών δράσεων, «που υπηρετούν τον στόχο μιας συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στη διαρκή επικοινωνία μεταξύ της Αστυνομίας και των πολιτών».

Στο πλαίσιο αυτό εκπονήθηκε και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με το οποίο θα τεθούν σε πιλοτική λειτουργία τέσσερα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., ως κινητές αστυνομικές μονάδες, στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες. Οι μονάδες αυτές θα μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές και με τον διαθέσιμο τεχνολογικό τους εξοπλισμό θα είναι σε θέση να παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Ανασύσταση

Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ εκπονήθηκε διάταξη νόμου, με την οποία προβλέπεται ουσιαστικά η ανασύσταση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, με ταυτόχρονη επαναφορά των δημοτικών αστυνομικών στους ΟΤΑ αλλά και σε άλλες υπηρεσίες (όπως αυτές του Ασύλου κ.λπ.).

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το