Τοπικά

Τόλμησαν στο επιχειρείν εν μέσω πανδημίας – 69 εγγραφές στη μεταποίηση το πρώτο 9μηνο του 2020

Θετικό πρόσημο ως προς τις εγγραφές παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα στο πρώτο εννεάμηνο του 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μια εξέλιξη που είναι θετική καταδεικνύοντας πως ακόμη και στην πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τολμήσουν στο επιχειρείν.

Βέβαια αυτό το τόλμημα εδράζεται σε κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες, όπως είναι για αρκετούς νέους επαγγελματίες η ύπαρξη της πρώτης ύλης που την παράγουν οι ίδιοι και αποφασίζουν να τη μεταποιήσουν διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο στην ελληνική και ξένη αγορά.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης μιλώντας χθες στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» επισήμανε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία για τις διαγραφές-εγγραφές επιχειρήσεων για το πρώτο εννεάμηνο του 2020, αυτό που διαπιστώνεται είναι το θετικό πρόσημο σε όλους τους κλάδους. Μεταξύ αυτών είναι και η μεταποίηση, καθώς είναι από τους τομείς που δημιουργούν και αρκετές θέσεις εργασίας».

Ειδικότερα στους πρώτους εννιά μήνες καταγράφηκαν 69 εγγραφές και οι διαγραφές ήταν 21, δηλαδή υπήρξε θετικό πρόσημο κατά 48 επιχειρήσεις. Από τις 69 εγγραφές οι 27 αφορούν ατομική επιχείρηση, οι 17 ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία και οι δέκα ομόρρυθμη εταιρεία.
Ο κ. Μπασδάνης υπογράμμισε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε θετικό πρόσημο 48 εγγραφών στον μεταποιητικό τομέα και αυτό γεννά ελπίδες για τη συνέχεια παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Αυτό που παρατηρήσαμε από την ανάλυση των στοιχείων, είναι πως αρκετές επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν στον χώρο της μεταποίησης, προέρχονται από τον αγροτοδιατροφικό κλάδο. Πιο συγκεκριμένα έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που είναι παραγωγοί σε διάφορα είδη του πρωτογενούς τομέα και αποφασίζουν να προχωρήσουν στο στάδιο της μεταποίησης, να τυποποιήσουν και να εξελίξουν τα προϊόντα διεισδύοντας στον χώρο του επιχειρείν».

Μάλιστα υπογράμμισε πως για αυτούς τους ανθρώπους ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι πολύτιμος, καθώς μπορεί να δράσει συμβουλευτικά και να συνδράμει σε διάφορα επίπεδα για την παροχή τεχνογνωσίας.
Μάλιστα ερωτηθείς ο κ. Μπασδάνης, αν νέοι επιχειρηματίες αξιοποίησαν κάποια χρηματοδοτικά προγράμματα, απάντησε πως οι περισσότεροι προφανώς είχαν κάποια ίδια κεφάλαια που ενεργοποίησαν, για να στήσουν την επιχείρησή τους. Βέβαια στο επόμενο διάστημα, πληροφορούμαστε, ότι θα τρέξουν κάποια χρηματοδοτικά προγράμματα και ενδεχομένως αυτοί που επένδυσαν τώρα, να είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το