Τοπικά

Το Υπουργείο Εσωτερικών δικαιώνει τον Χρ. Καραζούπη στην κόντρα του με τον Δήμαρχο Αλμυρού

«Μη νόμιμη» είναι κατά το Υπουργείο Εσωτερικών η πειθαρχική διαδικασία που ακολουθήθηκε στην υπόθεση του τ. Δ/ντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού Χρ. Καραζούπη, μετά την απόφαση του Δημάρχου Αλμυρού να τον θέσει σε διαθεσιμότητα.
Το Υπουργείο ζητεί, μάλιστα, ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας σχετικά με τον χειρισμό του θέματος.
Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Καραζούπης χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή τελική δικαίωση για τη μη νόμιμη και συκοφαντική δίωξη του από τον Δήμαρχο Αλμυρού.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες μου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας και στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αήθη, συκοφαντική και μη νόμιμη δίωξη εναντίον μου από τον Δήμαρχο Αλμυρού Κο Εσερίδη, αλλά και τις καταγγελίες μου, στο Υπουργείο Εσωτερικών εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, για συγκάλυψη και μη εκκίνηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του, το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ. αρ. 54100/05-10-2018 έγγραφό του με Θέμα: Καταγγελίες κου Χρήστου Καραζούπη αναφορικά με πειθαρχική ευθύνη του Δημάρχου Αλμυρού, το οποίο απευθύνεται στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας Κο Ντίτορα με δικαιώνει πλήρως, καθώς, πέραν όλων των ομοφώνων αθωωτικών αποφάσεων των πειθαρχικών και ποινικών δικαστηρίων, αναφέρει πέραν των άλλων, επί λέξει τα κάτωθι:
Εν κατακλείδι, επειδή η πειθαρχική διαδικασία είναι στενά ερμηνευτέα, προς διασφάλιση τόσο της Υπηρεσίας όσο και του υπαλλήλου η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του κ. Καραζούπη ήταν μη νόμιμη.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η υπηρεσία σας, για τον έλεγχο των καταγγελλομένων, στο πλαίσιο της εποπτείας που ασκείται στους Δήμους της χωρικής αρμοδιότητας, σύμφωνα με τα άρθρα 214επ. ου ν.3852/2010.
Όλη αυτή η δίχρονη ταλαιπωρία μου, με έκανε περισσότερο δυνατό, για να αντιμετωπίζω την αδικία, άφησε αρκετά σημάδια σε μένα και στην οικογένειά μου, αλλά αυτό το έγγραφο του ΥΠΕΣ, μας έδειξε ότι η δημόσια διοίκηση έστω και καθυστερημένα, λειτουργεί.
Θα συνεχίσω δε τον αγώνα για τον καταλογισμό ευθυνών για τη μη νόμιμη δίωξή μου, εάν χρειαστεί, ως Ευρωπαίος Πολίτης, μέχρι τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παραμένοντας δε πιστός πάντα, στη ρήση του ΜΠΡΕΧΤ: Αν αγωνιστείς, μπορεί και να χάσεις, εάν δεν αγωνιστείς είσαι σίγουρά χαμένος, θα βρίσκομαι πάντα στις επάλξεις και στη πρώτη γραμμή, για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το