Τοπικά

Το βραβείο «Μαρία Ζουπανιώτη» σε αριστούχο φοιτήτρια της Ιατρικής

To βραβείο «Μαρία Ζουπανιώτη» θα απονείμει το Κοινό των Μαγνήτων στη Βολιώτισσα Σοφία Τσιροπούλου, που εισήχθη πέρυσι μεταξύ των πρώτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βραβείο θα απονεμηθεί από τον αντιπρόεδρο του Κοινού των Μαγνήτων καθηγητή Δημήτρη Ηλιόπουλο.
Η πρωτοετής φοιτήτρια, που εισήχθη στην Ιατρική το 2018, έχοντας αποφοιτήσει από το 5ο Λύκειο και αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 19.340 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη βράβευσή της. «Ήταν μεγάλη και κυρίως ευχάριστη έκπληξη για μένα γιατί δεν γνώριζα για τη βράβευση. Πόσο μάλλον ότι θα είμαι εγώ που θα αποτελέσω μέρος της εκδήλωσης. Η επιλογή του Κοινού των Μαγνήτων με τιμά πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω τον σύλλογο» ανέφερε η ίδια στη «Θ».
Το 2018 η Σοφία συγκέντρωσε την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία στη Μαγνησία και την πρώτη σε αυτούς που εισήχθησαν στην Ιατρική Σχολή από τον Νομό.
«Είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα επιστήμη και μπορείς να ασχοληθείς με πολλά πεδία. Είχα βλέψεις για τις θετικές επιστήμες και για αυτό προτίμησα την Ιατρική» ανέφερε. Ωστόσο σημείωσε πως δεν έχει επιλέξει ακόμα τον κλάδο της Ιατρικής με τον οποίο θα ασχοληθεί στο μέλλον. «Είναι ακόμα πολύ νωρίς και στη σχολή ακόμα δεν έχουμε δει όλους τους κλάδους για να επιλέξω» είπε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο βραβείο της Σοφίας ήταν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και αφορούσε στη διάκρισης στη Μαγνησία στην Ά φάση (Θαλής) του διαγωνισμού το έτος 2015-2016 (Ά Λυκείου). Στη Β Λυκείου πέτυχε την 9η πανελλήνια βαθμολογία στον 31ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας.
Η Ιατρική ήταν η πρώτη της επιλογή ενώ κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Από μικρή δοκίμασε διάφορα αθλήματα αλλά την κέρδισε το βόλεϊ όπου και ασχολήθηκε στο τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου για τέσσερα χρόνια. Σταμάτησε στη Β’ Λυκείου όταν εντάχθηκε στην Πειραματική Σκηνή Νέας Ιωνίας. «Τότε έπρεπε να επιλέξω αποφάσισα για δύο χρόνια να ασχοληθώ με το θέατρο» σημείωσε.
Στην Αθήνα, η Σοφία σκοπεύει να ασχοληθεί πάλι με το θέατρο, ενώ παράλληλα με τις σπουδές της στην Ιατρική ασχολείται με τον χορό και το σχέδιο. Επίσης την κέρδισε η προσφορά, μιας και είναι πλέον ενεργό μέλος της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας.

Σε δηλώσεις της για την απονομή του βραβείου η γραμματέας του Κοινού των Μαγνήτων Σοφίας Ζαφραντζά ανέφερε ότι το βραβείο απονέμεται για έβδομη συνεχή χρονιά σε αριστούχο της Μαγνησίας από τον Δημήτρη Ηλιόπουλο.
«Εκτός από το βραβείο η Σοφία Τσιροπούλου θα λάβει και συμβολικό χρηματικό ποσό. Η βραβευμένη θα έχει επίσης τη δυνατότητα να μετεκπαιδευτεί σε κλινικά και ερευνητικά κέντρα στην Αμερική, όταν ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ελλάδα» είπε και σημείωσε πως το Κοινό των Μαγνήτων έχει υιοθετήσει τη βράβευση των αριστούχων και με αυτό τον τρόπο βοηθά νέους να βρουν τον δρόμο τους.
Σημειώνεται ότι το βραβείο αφιερώνεται στη μνήμη της Μαρίας Ζουπανιώτη, συζύγου του πρώην προέδρου του Κοινού των Μαγνήτων Απόστολου Ζουπανιώτη.
Η εκδήλωση του Κοινού των Μαγνήτων,για την αξιοποίηση φαρμακευτικών ιδιοτήτων των βοτάνων, κατά την οποία θα βραβευτεί η Σοφία Τσιροπούλου, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 20.00, με είσοδο ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το