Πολιτισμός

Το βιβλίο του Ν. Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα» παρουσιάζεται σήμερα στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου

Ο Νίκος Βατόπουλος, ο αναγνωρισμένος δημοσιογράφος και αθηναιογράφος, αφήνει για λίγο τους δρόμους της πρωτεύουσας και ταξιδεύει στη Θεσσαλία.
Στο βιβλίο του «Περπατώντας στην Αθήνα» ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος φωτογραφίζει ιστορικά και άγνωστα κτίρια της πόλης, καταθέτοντας την προσωπική ματιά του. Από τα μεγαλοπρεπή νεοκλασικά μέχρι τα αφανή αριστουργήματα της μεσοπολεμικής και μεταπολεμικής αισθητικής, ο Νίκος Βατόπουλος μεταφέρει τη γνώση και τη βιωματική εμπειρία του, περιδιαβαίνοντας και φωτογραφίζοντας σπαράγματα μνήμης και Ιστορίας. Το πνεύμα, τη μαγεία και τα μυστικά της πρωτεύουσας επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει και σε τρεις ακόμα πόλεις, στον Βόλο, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, όπου θα βρεθεί για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., ο Νίκος Βατόπουλος θα βρίσκεται στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Αδαμάκης, αρχιτέκτονας, καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
και ο Μιχάλης Ζουμπουλάκης, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με τη συνεργασία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Εύβοιας και Κεντρικής Ελλάδας και του βιβλιοπωλείου Η Πένα.

Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε το 1960. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα αθηναϊκά και αστικού πολιτισμού. Το 2001 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Το πρόσωπο της Αθήνας. Το 2011 ίδρυσε τη διαδικτυακή ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί πάνω από 23.000 μέλη. Το 2014 έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφιών με θέμα «Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου» (αίθουσα τέχνης ena) και παρουσίασε ως προσωπικό πρότζεκτ την έκθεση «Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το