Πολιτισμός

Το βιβλίο της Βάνας Πράνταλου «Αστερινή: Κοσμοδίνες και Χρονοδρόμια» παρουσιάστηκε χθες στον Βόλο

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο καφέ Ζώγια το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος της Αστερινής από τη Βάνα Πράνταλου, με τίτλο «Αστερινή: Κοσμοδίνες και Χρονοδρόμια» (εκδόσεις Πηγή), το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου βιβλίου.
Η συγγραφέας ανέφερε πως το βιβλίο είναι η συνέχεια του πρώτου με τίτλο «Αστερινή: Ταξίδι στον κόσμο των ψυχών» και το τελευταίο μέρος ενός μυθιστορήματος σε δύο ουσιαστικά μέρη, ενώ τόνισε ότι έχει αφήσει ένα μικρό παραθυράκι, ώστε, ίσως, κάποια στιγμή στο μέλλον να βγει και ένα τρίτο για να γίνει τριλογία.
«Οι ήρωες του μυθιστορήματος βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους είτε πρόκειται για επιλογές που έχουν να κάνουν με το καλό είτε με το κακό. Αυτό το μυθιστόρημα λίγο πιο «σκοτεινό» από το πρώτο» σημείωσε.

Ο Άρης με την Ελένη είναι ένα καινούργιο ζευγάρι φίλων, οι οποίοι θα πιάσουν την περιπέτεια από εκεί που την άφησε ο Καρμέλο με την Αστερινή και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την επικράτηση του Καλού. Μαζί τους βρίσκονται ο Καίσαρας με την Κλεοπάτρα, η γάτα και ο σκύλος, που είναι ουσιαστικά οι φύλακες άγγελοι των παιδιών και όπως επισήμανε «τελικά θα δούμε αν θα επικρατήσει το Καλό έναντι του Κακού».
«Το καλό ή το κακό είναι απόλυτες αλήθειες ή είναι κάτι το υποκειμενικό; Στο βιβλίο υπάρχει και το παγκόσμιο και πανανθρώπινο ερώτημα: Πού πηγαίνει η ψυχή όταν πεθαίνει ο άνθρωπος;» ανέφερε για να προσθέσει πως «στο βιβλίο υπάρχουν διάφορα ερωτήματα, περισσότερο φιλοσοφικού περιεχομένου, στα οποία οι ήρωες δίνουν τη δική τους εκδοχή και μέσα από αυτά εκφράζομαι κι εγώ δίνοντας μία πιθανή εκδοχή. Απαντήσεις φυσικά δεν υπάρχουν σε αυτά τα ερωτήματα» κατέληξε η κ. Βάνα Πράνταλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το