Πολιτισμός

Το βιβλίο «Ποιήματα-Σχήματα» της Αγγελικής Θάνου επισκέπτεται τα Κανάλια

Με ύψιστο το αίσθημα της ευθύνης, το βιβλιοπωλείο «Ήλιος», Αγιώτη Θεοδώρα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων Βόλου, το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικού Διαμερίσματος Καναλίων και ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καναλίων συνδιοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση αύριο Κυριακή 16 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, στον κήπο της Γεσθημανής, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στα Κανάλια.
Το βιβλίο της Αγγελικής Θάνου με τον τίτλο «Ποιήματα – Σχήματα» με εικονογράφηση Δημήτρη Μοράρου από τις εκδόσεις Πηγή θα ξεδιπλώσει τους στίχους του προς τους παρευρισκόμενους λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων και κυρίως μπόλικη φροντίδα, συνεργασία, εθελοντισμός και αλληλέγγυες συμπεριφορές.

Συνοδοιπόροι σ’ αυτή τη δράση πολιτισμού είναι η Σοφία Καγιά, μουσικοπαιδαγωγός και μεσόφωνος, η Αρετή Κατσαγεωργίου, μηχανολόγος – μηχανικός, η Μαρία Κατσαγεωργίου, αρχιτέκτονας – μηχανικός, και αρκετά παιδιά που θα απαγγείλουν στίχους της ποιητικής αυτής συλλογής που καμαρώνει τη διάκρισή της στη χρυσή λίστα των βιβλίων του 2019.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη και κυρίως ασφαλής.
Σύντομο βιογραφικό Αγγελικής Θάνου: Η Αγγελική Θάνου κατάγεται από τα Κανάλια της Μαγνησίας. Κατοικεί στην πόλη του Βόλου. Εργάστηκε στην Προσχολική Εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και ως σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στη Μαγνησία και τις Κυκλάδες. Είναι διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δώδεκα βιβλία φέρουν το όνομά της.
Σύντομο βιογραφικό Δημήτρη Μοράρου: Ο Δημήτρης Μοράρος είναι ζωγράφος. Ασχολείται με τη Χαρακτική και τις Γραφικές Τέχνες. Έχει σχεδιάσει EX LIBRIS και επιμελείται εκδόσεις βιβλίων και εντύπων. Ζωγράφισε, μεταξύ άλλων, έργα για τρία βιβλία με διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Εκθέτει τη δουλειά του σε ατομικές και συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις, κυρίως στην Ελλάδα. Ζει στον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το