Πολιτισμός

Το βιβλίο «Αγωνίστριες του 1821» παρουσιάστηκε χθες στην αυλή του κτηρίου Σπίρερ

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ το βιβλίο με τίτλο «Αγωνίστριες του 1821» (εκδόσεις Γράφημα) των Έλενας Νταβλαμάνου και Αθανασίας Ελευθερούλη, στην αυλή του κτιρίου Σπίρερ, στο πλαίσιο ανοικτών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.


Πρόκειται για ένα βιβλίο που αφορά στη ζωή και τη δράση των γυναικών που αναδείχθηκαν ηρωίδες για την αυτοθυσία και τη συμμετοχή τους στον αγώνα κατά του τουρκικού ζυγού. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης των δυο εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Είκοσι μία ηρωίδες αναδεικνύονται με σύντομες και περιεκτικές αναφορές, ενώ το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης παράρτημα για τις γυναίκες του Μεσολογγίου, του Σουλίου, της Χίου, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και τις γυναίκες της Φιλικής Εταιρείας.

Οι παρουσιάσεις των βιβλίων θα συνεχιστούν με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει:
-Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, 8.30 μ.μ., «Πότε διάβολος, πότε άγγελος» του Κώστα Ακρίβου, εκδόσεις «Μεταίχμιο».
-Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, 8.30 μ.μ., «Το παιδί με τη φουστανέλα» του Διονύση Λεϊμονή, Άρτεον Εκδοτική.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το