Πολιτισμός

Το «Τρις Εξαμαρτείν» του Αλέκου Σακελλάριου στη σκηνή της Παλαιάς Ηλεκτρικής

σκηνή έργου

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του μεγάλου συγγραφέα της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδιογραφίας Αλέκου Σακελλάριου ( 1913 – 1991) παρουσιάζει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, σε θεατρική παράσταση του θεάτρου «ΑΡΜΑ». Πρόκειται για το τελευταίο έργο του συγγραφέα (1989) που έγραψε και σκηνοθέτησε στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη επιτυχία. Την πρώτη διδασκαλία του κεντρικού ήρωα ερμήνευσε και ερμηνεύει σήμερα ο Στέλιος Αμανατίδης. Το έργο κληρονόμησε και κουβαλά όλα τα «χρώματα» και τις «γεύσεις» του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Τρις εξαμαρτείν» αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο, τη ζωή του σύγχρονου νεοέλληνα, τις σχέσεις του με το οικογενειακό και το κοινωνικό του περιβάλλον, σχολιάζοντας τα ευτράπελα, τις «ακαταστασίες» και τις «αταξίες» τους. Ξεχωρίζει για τη «δροσιά», το αβίαστο χιούμορ και την αμεσότητά της.
Ο Λέανδρος (Στέλιος Αμανατίδης) βασικός ήρωας, ομολογεί και εξομολογείται τα βάσανα και τα παράπονά του στο φίλο του, Μπάμπη (Σταύρο Παρχαρίδη), με τις τρεις προηγούμενες γυναίκες του μια όμορφη, μια μορφωμένη και μια νοικοκυρά, με απρόβλεπτες εξελίξεις (Μόνικα Αϊβάζογλου). Την παράσταση πλαισιώνουν ακόμη η Χρύσα Λευκού και η Διαλεχτή Αναγνωσταρά. Εντυπωσιάζει με την ξεχωριστή παρουσία του ο ταλαντούχος ηθοποιός Φώτης Σπύρος, ερμηνεύοντας το ρόλο του τρελοκουλτουριάρη ποιητή, με την έκτακτη συμμετοχή του.
Συντελεστές Έργου
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος (Remake με ευθύνη του Στέλιου Αμανατίδη). Σκηνικά κοστούμια: Σάκης Μαρκόπουλος, Μουσική επιμέλεια: Α. Σακελλάριος. Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος. Τεχνικοί Σκηνής: Γιάννης Βασιλειάδης – Κοσμάς Κατσαρός. Ηθοποιοί: Στέλιος Αμανατίδης – Μόνικα Αϊβάζογλου – Κορίνα Αβραμίδου – Σταύρος Παρχαρίδης – Στέλλιος Σταυρίδης – Χρύσα Λευκού. Έκτακτη συμμετοχή: Φώτης Σπύρος. Μια καταπληκτική κωμωδία που δεν πρέπει να χάσετε.

Γενική είσοδος της παράστασης 7 ευρώ. Πληροφορίες –προπώληση εισιτηρίων : Λύκειο των Ελληνίδων 2421033938, Δίαυλος (Τοπάλη 14) και Ρικοκό (Σπυρίδη 35).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το