Τοπικά

Το θέμα των νατοϊκών βάσεων συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, συζητήθηκε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την στάση της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου, απέναντι στην εγκατάσταση πολεμικών βάσεων των ΗΠΑ σε Λάρισα, Βόλο.
Παρουσιάζοντας την επερώτηση, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές υπογράμμισε, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ καμώνεται την δήθεν φιλειρηνική δύναμη, την ίδια ώρα μετατρέπει την χώρα μας, σε δολοφονικό πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, με τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας και τους άλλους λαούς. Η μετατροπή της Λάρισας, του Βόλου και γενικότερα της χώρας μας σε δολοφονικό πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ ενάντια σε άλλους λαούς, αποτελεί μαγνήτη πολέμου και επίκεντρο που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ ωφελημένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι».
Ο Τάσος Τσιαπλές κάλεσε την Περιφερειακή Αρχή και τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, να τοποθετηθούν με σαφήνεια αν τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσης των αμερικανικών πολεμικών κατασκοπευτικών drones από την Λάρισα, ενάντια στην εγκατάσταση νέων αμερικανικών βάσεων σε Λάρισα, Βόλο και σε όλη τη χώρα, υπέρ του κλεισίματος όλων των παλιών αμερικανονατοικών βάσεων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε και την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς.

Κατά την συζήτηση, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και στέλεχος της Ν.Δ, Κώστας Αγοραστός, ανέφερε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να διαμορφώνει εξωτερική πολιτική και να ασχολείται με τέτοια θέματα και ότι είναι υπέρ της ειρήνης και επομένως κατά των βάσεων γενικώς. Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο κ. Αγοραστός, «σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την συνάντησή του, τον περασμένο Μάρτη, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, πριν αυτή πάει στην έδρα του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι όποιος συναντιέται με τον Αμερικάνο πρέσβη, δεν σημαίνει ότι συμφωνεί μαζί του, λέγοντας ότι και ο Τσίπρας συναντιέται με τον Ερντογάν αλλά έχουν διαφωνίες, επιχειρώντας έτσι να αποκρύψει την στήριξή του στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε>».
Η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγόρησε επίσης την Υφυπουργό Εσωτερικών και περιφερειακή σύμβουλο των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ότι προσπάθησε να κρύψει την συμφωνία της με την αναβάθμιση παλιών και την εγκατάσταση νέων αμερικανονατοικών βάσεων σε Λάρισα, Βόλο και σε διάφορα άλλα μέρη της χώρας, ενώ δεν δίστασε να πει ότι οι τοπικές κοινωνίες θέλουν τις βάσεις και τους αμερικανούς, γιατί θα φέρουν τουρισμό.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του στην Περιφέρεια και στους Δήμους, καλούν τους πολίτες να ξεσηκωθούν προκειμένου να φύγουν τα αμερικανικά ντρόουνς από την 110 Π.Μ και όλες οι αμερικανονατοικές βάσεις από τη χώρα μας, να μην γίνει καμία νέα βάση σε Λάρισα, Βόλο και σε όλη τη χώρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το