Τοπικά

Το ΤΕΕ ζητεί από τον Δήμο Βόλου απαντήσεις για μετατροπή Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο

Η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων βάζει «φρένο» στις άδειες δόμησης στο Πήλιο για κατοικίες με πισίνες και παραπέμπει όλους τους φακέλους στο ΚΑΣ, το οποίο λαμβάνει και την τελική απόφαση ανά περίπτωση, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, η Διοικούσα Επιτροπή του οποίου αποφάσισε να διερευνήσει το θέμα , ταυτόχρονα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγόρευσε τη διάσπαση των όγκων στο Πήλιο, δηλαδή επέβαλλε μόνο τη δημιουργία ενιαίων κατοικιών.
Στο θέμα της στάσης που τηρεί η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη της Διοικούσας και σημείωσαν πως δεν είναι δυνατόν να καθυστερούν ξενοδοχειακές μονάδες και να μπλοκάρεται η έκδοσης μιας άδειας μέσα από χρονοβόρες διαδικασίες, όταν δεν υπάρχει παρατυπία στον Νόμο.

Η Διοικούσα του ΤΕΕ ανέλυσε το θέμα της μετατροπής του εκθεσιακού κέντρου σε συνεδριακό με μια απλή άδεια μικρής κλίμακας, ενώ όπως τονίστηκε και επισημάνθηκε από τα μέλη θα πρέπει να εξεταστεί κάτω από ποιο καθεστώς υπογράφονται αποφάσεις. Τονίστηκε πως τα μέτρα ασφάλειας και οι υποδομές ενός συνεδριακού κέντρου απαιτούν μελέτες και άδειες και δεν μεταβάλλονται οι χρήσεις με συνοπτικές διαδικασίες . Θα κατατεθεί στους υπαλλήλους της υπηρεσίας δόμησης και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο έγγραφο με ερωτήματα που θα ζητούν άμεσες απαντήσεις για τις μετατροπές μετά τις καταγγελίες ότι το εκθεσιακό καταργήθηκε σε μια νύχτα και χωρίς την απαιτούμενη άδεια και το ειδικό σήμα του ΕΟΤ ξεκίνησε τη λειτουργία του το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Βόλου. Στη διοικούσα επέμειναν στα ειδικά μέτρα ασφαλείας, αλλά και στο γεγονός ότι ο χώρος άλλαξε χρήση χωρίς να αλλάξουν οι χρήσεις γης στην περιοχή.

Επισημάνθηκε πως η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει να απαντήσει ο Δήμος ποιες διαδικασίες ακολούθησε για να διαπιστωθεί εάν τυχόν παρακάμφθηκε η νομοθεσία. Η Διοικούσα θα αναμένει την κατάθεση μελετών για το σύνολο του έργου που ονομάστηκε συνεδριακό και όλες τις αποφάσεις που αφορούν στις κατασκευές που προβλέπει ο Νόμος για τα συνεδριακά κέντρα. Εκτός από το σύνολο των μελετών και των εγκρίσεων θα ζητηθεί η πολεοδομική νομοθεσία που εφαρμόστηκε για τη μετατροπή του εκθεσιακού. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Διοικούσα, ο Δήμος δεν εξέδωσε οικοδομική άδεια αλλά άδεια εργασιών μικρής κλίμακας, όταν κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο να το πράξει ένας πολίτης και να λάβει έγκριση. Επίσης θα ζητηθεί η απόφαση που έλαβε ο Δήμος για αλλαγή στις χρήσεις, πράγμα που όπως τονίστηκε δεν έχει συμβεί.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Ανακοινώθηκαν οι επιδοτήσεις για τον Δεκέμβριο – Τα ποσά

Τα μέτρα στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όσον αφορά…

30 Νοεμβρίου 2023

Συνεχίζεται η δίκη για τη φονική παράσυρση της Έμμας – Η κατάθεση της συνοδηγού: «Ήθελα να βοηθήσω αλλά…»

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για τη θανατηφόρα…

30 Νοεμβρίου 2023

Κενά

Η άνοδος της απασχόλησης και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι ένα γεγονός τον τελευταίο…

30 Νοεμβρίου 2023

Volos Insurance Conference: Μάθετε πως θα προστατεύσετε το σπίτι σας και την επιχείρησή σας με σύμμαχο την Ιδιωτική Ασφάλιση!

Με μόνο λίγες μέρες μακριά, οι προετοιμασίες για το Volos Insurance Conference 2023, τρέχουν με πυρετώδεις…

30 Νοεμβρίου 2023

Πιρς Μόργκαν: Ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον είναι οι «βασιλικοί ρατσιστές» – Τι απαντά το Μπάκιγχαμ

Στο επεισόδιο της Τετάρτης του «Piers Morgan Uncensored» αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των δύο μελών της…

30 Νοεμβρίου 2023

Ενημέρωση

Δεν θα είναι διαθέσιμη προσωρινά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την υποβολή νέων αιτήσεων για…

30 Νοεμβρίου 2023