Τοπικά

Το “ταξίδι” της μπίρας ΑΡΓΩ ξεκίνησε από το Βόλο

P1060014

Η πρώτη θεσσαλική μπίρα είναι πια γεγονός και το όνομα αυτής- ΑΡΓΩ! Σε ένα παλιό πέτρινο κτίριο 120 τ.μ. στα Παλιά, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως ώστε να καλύπτει τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για χώρους παραγωγής ποτών, η πρώτη θεσσαλική μπίρα έγινε από όνειρο πραγματικότητα και έχει αποσπάσει ήδη πολύ θετικά σχόλια από τους καταναλωτές, ειδικούς και μη.
Η λειτουργία του ζυθοποιείου ξεκίνησε το 2014 χωρίς ιδιαίτερη προηγούμενη εμπειρία στη ζυθοποίηση από τον Γιάννη Ρηγανέζη και τον πατέρα του. Αυτό που τους κέντριζε ήταν η αγάπη τους για τις καλές craft μπύρες οι οποίες στην Ελλάδα παράγονται μόνο τοπικά και σε μικρή παραγωγή. Το πρώτο ξεκίνημα έγινε με μία ιδιαίτερη golden ale μπίρα η οποία έλειπε από την ελληνική μικρή παραγωγή. Για τη συνταγή, οι παραγωγοί συνεργάστηκαν με τους Έλληνες ζυθοποιούς Παναγιώτη Ταταρίδη και Ολιβιέ Πίτλιγγερ, από το Τμήμα Τεχνολογίας Οίνου και Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας.

Η ΑΡΓΩ golden ale παράγεται από ελληνική βύνη και τις αρωματικότερες αμερικανικές ποικιλίες λυκίσκου
Η ΑΡΓΩ golden ale παράγεται από ελληνική βύνη και τις αρωματικότερες αμερικανικές ποικιλίες λυκίσκου

Οι εγκαταστάσεις και το όνομα Αργώ
Η επιλογή του εγκαταστάσεων στην περιοχή των Παλαιών έγινε βάση της φυσιογνωμίας της γειτονιάς, αφού συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο πνεύμα. Αυτός άλλωστε είναι και ο συνδυασμός που χαρακτηρίζει τη μπίρα ΑΡΓΩ- είναι η εξέλιξη της παράδοσης.
Διττή σημασία έχει η επιλογή του ονόματος της πρώτης θεσσαλικής μπίρας. Από τη μία, μία μπύρα που παράγεται στο Βόλο, δεν θα μπορούσε παρά να έχει αυτό το όνομα. Και από την άλλη, το όνομα αυτό συμβολίζει μια ιστορία, ένα ταξίδι- της αναζήτησης και της εξερεύνησης.

argw egkatastaseis

unnamed (2)

unnamed

Το ξεκίνημα της ζυθοποιίας για τον Γιάννη Ρηγανέζη και τον πατέρα του δεν ήταν εύκολο. Ειδικά σε μια περίοδο, όπως αυτή των capital controls, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους. Αλλά, ακόμα και έτσι, η ΑΡΓΩ, «ταξιδεύει» κόντρα στον άνεμο και στην οικονομική στασιμότητα. Εξάλλου, οι παραγωγοί της, δεν έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους και την αισιοδοξία τους πως όλοι οι μικροί παραγωγοί πρέπει να συνεχίζουν με στόχο την παραγωγή τοπικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Και η υπεροχή τους πάντα αναγνωρίζεται από τον καταναλωτή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το