Άρθρα

Το σύνδρομο του μόνιμα τρίτου στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Του Απόστολου Παπατόλια 

Δημοτικού Συμβούλου
Διαβάσαμετην απάντηση του κ. Νασίκα στις ενστάσεις του επικεφαλής της παράταξης μας στο δημοτικό συμβούλιο Χαρ. Πάσχου, όσο αφορά το χωράφι που θέλει να αγοράσει ο κ. Νασίκας με δάνειο ώστε να κατασκευάσει το δημοτικό γυμναστήριο στο Βελεστίνο. Για μια ακόμη φορά έχασε τον έλεγχο και την στοιχειώδη αστική ευγένεια προς τον αντίπαλο που πρέπει να έχει ένας δημοτικός άρχοντας. Ύβρεις, ειρωνείες, υποβάθμιση του θεσμού της αντιπολίτευσης.
Οι απαντήσεις και οι προτάσεις για το θέμα κ. Νασίκα έχουν δωθεί από τον επικεφαλή μας και εκφράζουν την μείζονα αντιπολίτευση. Πρόκειται για μια συναλλαγή άνευ προηγουμένου και μια θηλιά που μπαίνει στον λαιμό των δημοτών !
Πάμε τώρα στις εκφράσεις μια ..μια..
Ο κ. Νασίκας με αποκάλεσε δημόσια νεόκοπο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Ποιός ? Ο κ. Νασίκας ! Που μέχρι να εμφανιστεί το 2006 στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο βιογραφικό του είχε:. Ενεργό μέλος της επιτροπής για τον κόμβο Βελεστίνου. Αυτό. !
Μας αποκάλεσε μόνιμα ηττημένους. Ο άνθρωπος που μετά από δύο συνεχόμενες ήττες καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, προέκυψε δήμαρχος και γνώρισε επιτέλους την κοινωνική ζωή στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. ( Συλλόγους σωματεία και το πώς λειτουργεί μια οργανωμένη κοινωνία)
Αναφέρει στο κείμενο του ότι με επιστράτευσε ο “Στρατιώτης” κ. Πάσχος. Ναι ο κ. Πάσχος υπήρξε πάντα στρατιώτης από το 1994 και παραμένει σήμερα στρατιώτης της παράταξης ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση για την ανάπτυξη και το καλό του δήμου. Προσωπικά, ναι, συστρετεύτηκα στο ψηφοδέλτιο του κ. Πάσχου για να απευθυνθούμε στις κοινωνία ώστε να φύγει ο Δήμος από το 5 ετές τέλμα που τον οδήγησε η διοίκηση Νασίκα. 5 ολόκληρα χρόνια χαμένα χωρίς ένα έργο στον δήμο Ρήγα Φεραίου, και συνεχίζουμε προς το 8ο έτος !
Μας αναφέρει ως μόνιμα ηττημένους ! Ποιός? Ο άνθρωπος που από το 2006 ήταν μόνιμα τρίτος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και προέκυψε δήμαρχος από 2-3 λάθη της αντίπαλης παράταξης.
Καβαλήσατε το καλάμι κ. Νασίκα και σας έχει προκαλέσει αμνησία!
Τέλος κάνει αναφορά σε γκεμπελίστικες συμπεριφορές από πλευράς Μείζονος αντιπολίτευσης! Αν δεν μάθατε στο οικογενειακό σας περιβάλλον η στα παιδικά σας χρόνια ποιός ήταν ο Γκέμπελς κ. Νασίκα αυτό δεν αφορά εμάς. Ποτέ δεν είναι αργά έστω τώρα στα 60 σας μπορείτε να διαβάσετε και να μάθετε.
Μάθετε όμως κ. Νασίκα ότι εμείς ποτέ δεν εκβιάσαμε ποτέ δεν απειλήσαμε ποτέ δεν εκδικηθήκαμε τους πολίτες για μια διαφορετική επιλογή που ενδεχομένως να είχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές ! Ποτέ δεν αναγκάσαμε υπαλλήλους του δήμου να στήσουν κείμενα για υγρασίές και διάφορες αήδιες για να κρυφτούμε πίσω απ’ αυτά και να δωρίσουμε 2 μήνες πυρασφάλεια στην σύζυγο. Ποτέ κ. Νασίκα εμείς δεν αμολήσαμε τα γκρουπόσκυλα των τοπικών συμβουλίων να “προειδοποιούν” τον αντίπαλο για το τι θα συνέβαινε μετά την νίκη σας στις εκλογές του 2019. Ποτέ κ. Νασίκα δεν θα αφήναμε στο απυρόβλητο ένα ” Πρόεδρο ” να λέει δημόσια ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα και εκβιασμούς και να φωτογραφίζει την μείζονα αντιπολίτευση πίσω από αυτές τις ανήθικες συμπεριφορές χωρίς να τον προκαλέσουμε να πάει στον εισαγγελέα. Ποτέ κ Νασικα δεν θα απευθυνόμασταν σε ένα έμπειρο πρόεδρο τοπικού συμβουλίου με 20ετή πορεία στην αυτοδιοίκηση φέρνοντας τιμολόγια της κοινότητας για πληρωμή με την φράση θα πάρεις τ’ ….μου! και μάλιστα παρουσία μαρτύρων. Αλλά πώς να υψωσετε ανάστημα αφού ο “Πρόεδρος” έχει αναλάβει εργολαβία το στήσιμο του ψηφοδελτίου σας σε όλες τις εκλογές !
Στην μικρή μας κοινωνία κ. Νασίκα όλοι γνωριζόμαστε …. Έχουμε παρελθόν παρόν και μέλλον !
Σήμερα λοιπόν κ. Νασίκα φτιάξτε μια Φανουρόπιτα γιατί το καλεί η μέρα, μήπως και εμφανιστεί η Αξιοπρέπεια η Ψυχραιμία μα πάνω απ’ όλα η Ηθική !

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το