Τοπικά

Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» στο πλευρό εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ

Tην αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συναδέλφων τους στη ΣΙΔΕΝΟΡ εκφράζει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΙΔΕΝΟΡ «δίνουν μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και παροχές στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών».
Την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Κ. Στεργίου, βρέθηκε στο πλευρό των μεταλλεργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ εκφράζοντας τη στήριξη στον αγώνα που δίνουν.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικατο Μετάλλου αναφέρει:
«Στη ΣΙΔΕΝΟΡ απασχολούνται περίπου 280 εργαζόμενοι και το τελευταίο διάστημα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβασιούχους (περίπου 70) που τους αμείβει με τον κατώτατο μισθό και εργολαβικούς που δουλεύουν για την επιχείρηση μέσω άλλων εταιριών του ομίλου. Η επιχείρηση έχει επιστρέψει στην κερδοφορία από τα μέσα του 2017, όμως εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει την απαίτηση των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.
Ο αγώνας σας είναι δίκαιος, δεν θα είναι εύκολος και χρειάζεται να κλιμακωθεί και να συνδεθεί με την πάλη για ΣΣΕ στον κλάδο. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα είμαστε δίπλα σας, θα σας στηρίξουμε με όλους τους τρόπους. Η δική σας νίκη θα ανοίξει την πόρτα για διεκδικήσεις σε όλο τον κλάδο για: Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, όχι στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των εργολαβικών και των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της υγείας στη δουλειά. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων στα επίπεδα προ κρίσης. Αυξήσεις για όλους στον κλάδο του Μετάλλου, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τις ΣΣΕ, καθολική ισχύ των ΣΣΕ, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε αυξήσεις στα μεροκάματα, να επαναφέρουμε δικαιώματα, να παλέψουμε για νέα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το