Κατηγορίες: Κόσμος

To success story της 30άρας Ντέμης Μαρκογιαννάκη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η 30χρονη ομογενής Δήμητρα Μαρκογιαννάκη ανακηρύχθηκε μια από τις κορυφαίες γυναίκες επιχειρηματίες της Αυστραλίας κάτω των 40 ετών.

Η κ. Μαρκογιαννάκη γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στα Πατήσια έλκει την καταγωγή της από Καλάβρυτα και Χανιά, ενώ η επιτυχία της αποκτά ξέχωρη διάσταση, αν ληφθεί υπόψη πως μόλις πριν από έξι χρόνια πήγε στην Αυστραλία για μεταπτυχιακές σπουδές. Αυτές τις μέρες, κατέλαβε την 29η θέση των κορυφαίων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών στην αξιολόγηση που έκανε το περιοδικό Startup Daily.

Η κ. Μαρκογιαννάκη μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της, στο πανεπιστήμιο Μελβούρνης, άρχισε να συνεργάζεται με τον «Νέο Κόσμο». Στο ίδιο διάστημα ένας φίλος τής έριξε την ιδέα, μαζί με άλλους φίλους, να φτιάξουν μια ιστοσελίδα που θα απευθύνεται σε όσους προσφέρουν ή αναζητούν φροντιστηριακά μαθήματα ή επιθυμούν να μάθουν μια ασχολία – από μαγειρική, μέχρι φωτογραφία και ζωγραφική.

Για ένα εξάμηνο δούλεψαν πάνω στο project που εμπνεύστηκαν. Εκαναν απανωτές αλλαγές μέχρι που κατέληξαν στον τρόπο λειτουργίας του site τους. Ανέβασαν έκτοτε και λειτουργούν το WeTeachMe, μια πλατφόρμα – κοινότητα που παρέχει και συμβουλές για τη δημιουργία και προώθηση νέων επιχειρήσεων.

«Μιλήσαμε με τουλάχιστον 100 επαγγελματίες από διάφορους τομείς, από καθηγητές και καλλιτέχνες έως ανθρώπους που φτιάχνουν κοσμήματα ή διδάσκουν μαγειρική. Θελήσαμε να μάθουμε ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους, ώστε να δούμε πώς θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε. Οι περισσότεροι, μάς εξήγησαν ότι οι επιχειρήσεις τους αντιμετώπιζαν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αφού οι ίδιοι αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις δαπάνες για προσωπικό. Από ένα σημείο και μετά τα έκαναν όλα μόνοι τους, πράγμα εξουθενωτικό ώσπου τελικά τις έκλειναν», περιγράφει η Δήμητρα.

Αυτές ακριβώς τις ανάγκες των Αυστραλών επιχειρηματιών ήρθε να καλύψει με τους συνεταίρους της. «Στο site μας βρίσκει κανείς πάνω από 12.000 διαφορετικά μαθήματα. Εμείς απλά φέρνουμε σε επαφή τον καθηγητή με τον ενδιαφερόμενο μαθητή. Από κει και πέρα, μεταξύ τους κανονίζουν πώς και πότε θα συναντηθούν, αφού τα μαθήματα δεν είναι online. Εμείς κερδίζουμε ένα 3% από την αμοιβή τού εκάστοτε διδάσκοντος. Με την καταβολή μιας μηνιαίας συνδρομής παρέχουμε και ένα αυτόματο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα γραμματειακής υποστήριξης στις επιχειρήσεις που προσφέρουν τα μαθήματα» σημειώνει η κ. Μαρκογιαννάκη.

Πηγή:iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παρίστανε τον πελάτη και ξάφριζε κινητά και smart watch: Τα μεταπωλούσε και έβγαλε πάνω από 30.000 ευρώ

Ένας 30χρονος συνελήφθη, στους Αγίους Αναργύρους από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της…

2 Δεκεμβρίου 2023

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Φόρεμα που φόρεσε την τελετή των Όσκαρ το 1961 πωλείται σε δημοπρασία

Το φόρεμα Christian Dior του Marc Bohan που φόρεσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην 33η τελετή…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τα σημερινά αποτελέσματα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Σήμερα Σάββατο στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:   Α’ κατηγορία Ακρόπολη-Αγχίαλος 3-2…

2 Δεκεμβρίου 2023

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών την εβδομάδα 4 – 8 Δεκεμβρίου

Κατά την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 222.888.557 ευρώ σε 404.692 δικαιούχους, στο…

2 Δεκεμβρίου 2023

Κικίλιας: Προανήγγειλε αλλαγές στο 112 – Για τι άλλο θα μας προειδοποιεί

Για τις αλλαγές που έρχονται στο 112 μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΪ…

2 Δεκεμβρίου 2023

Κωνσταντίνος Αργυρός: Τραγούδησε την «Αθήνα μου» στο Τορόντο με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας – Βρετανίας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Αγγλίας,…

2 Δεκεμβρίου 2023