Θ Plus

Το ΣτΕ αποφασίζει για το Survivor- Τι ώρα θα προβάλλεται;

Η ώρα προβολής του ριάλιτι επιβίωσης δεν θα αποφασιστεί από το κανάλι αλλά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και για το αν απαιτείται ή όχι η συναίνεση των γονέων για να δουν οι ανήλικοι την εκπομπή.
Η απόφαση που πρέπει να παρθεί σχετικά με το αν η εκπομπή θα μεταδίδεται πριν τις 9 μ.μ.ή μετά, ανέκυψε μετά από την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Η Ολομέλεια του ΕΣΡ επέβαλε στον ΣΚΑΙ την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορά την προστασία των ανηλίκων. Η παράβαση, κατά το ΕΣΡ, σχετίζεται με το ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Kατά το ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπή Survivor πριν τις 9 μ.μ.. Ακόμη, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΙ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε την διοικητική αυτή παράβαση.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έχει προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και εξ ΄ αυτών παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί.

Το Survivor είναι παγκοσμίως γνωστό πρόγραμμα οικογενειακής τηλεθέασης (ψυχαγωγία σε συνέχειες), σημειώνει ο ΣΚΑΙ και έχει προβληθεί στη χώρα μας κατά το παρελθόν από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν τις 9μ.μ. χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση. Επιπλέον, ο ΣΚΑΙ υποστηρίζει ότι απόφαση του ΕΣΡ είναι αναιτιολόγητη, πάσχει από πλημμέλειες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στις κατηγορίες των προγραμμάτων δεν υπάρχει πρόβλεψη για reality, όπως είναι η εκπομπή Survivor.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το