Κόσμος

To «σπήλαιο της κόλασης » – Ερευνητές ανακάλυψαν χαραγμένα ξόρκια στην είσοδό του

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν ερευνητές αποτελούσαν ξόρκια ικανά να εμποδίσουν την είσοδο των μαγισσών. Όπως είπε ο John Charlesworth, ένας από τους ανθρώπους που αποκρυπτογράφησαν τη σημασία των σκαλισμάτων, «αυτά τα σημάδια κατά των μαγισσών ήταν μπροστά στα μάτια μας!»

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNNi, τα σκαλίσματα βρέθηκαν τον Οκτώβριο και από τότε αποτελούν αντικείμενο ακαδημαϊκής μελέτης.
Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να χρονολογηθούν με ακρίβεια Πότε δημιουργήθηκαν τα επίμαχα κείμενα. σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις τους η χάραξη τους μπορεί να έγινε κάπου μεταξύ του 1.550 και του 1.750 σε μία προσπάθεια να σφραγίσουν ότι υπήρχε μέσα στα εν λόγω σπήλαια.

Στο παρελθόν, αντίστοιχα σκαλίσματα και σημάδια έχουν εντοπιστεί και σε άλλα σπήλαια αλλά και εκκλησίες. Ερευνητές και ιστορικοί πιστεύουν ότι στόχος τους ήταν να κρατήσουν μακριά τις ασθένειες, τον θάνατο και να φέρουν καλοτυχία στον τρύγο.
Ανάμεσα στα χαραγμένα σημάδια είναι και τα γράμματα «VV», μια αναφορά στην Παναγιά που στα αγγλικά αποκαλείται και «Virgin of Virgins» ή «Παρθένα των Παρθένων».
Όπως γράφει το CNNi αλλά και πολλές βρετανικές εφημερίδες, η ανακάλυψη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δεν έχει εντοπιστεί ποτέ μεγαλύτερη «συλλογή» αποτρεπτικών σημαδιών στη Βρετανία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το