Τοπικά

Το σωματείο καθαριστριών για την Πρωτομαγιά

Το σωματείο καθαριστριών Μαγνησίας συμμετέχει στην εργατική Πρωτομαγιά και απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μαΐου στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμη τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ!
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.
Η φετινή 1 του Μάη βρίσκει τους εργαζόμενους πολλά χρόνια πίσω, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Οι μεγαλοεργολάβοι στον κλάδο μας συνεχίζουν να αλωνίζουν στους χώρους δουλειάς με τις πλάτες κυβέρνησης και ΕΕ. Ήδη η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας είναι προ των πυλών, οδηγώντας τόσο σε υποβάθμιση των υπηρεσιών και της υγείας και υγιεινής των παιδιών και των κατοίκων, όσο και σε μεγαλύτερη εξαθλίωση των καθαριστριών-ων. Βούτυρο στο ψωμί των μονοπωλίων τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει εκμετάλλευση από τις εργολαβικές δουλεμπορικές εταιρείες, τι σημαίνει εργασιακή ανασφάλεια με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που η προηγούμενη κυβέρνηση θέσπισε αφήνοντας σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους που δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά να ταΐσουν την οικογένειά τους.
Η Πρωτομαγιά φέτος μας βρίσκει στη δίνη ενός πολέμου να βλέπουμε γκρεμισμένες πόλεις, αιματοβαμμένος συνανθρώπους μας, ξεριζωμένες οικογένειες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ μας εμπλέκει σε ένα πόλεμο που γίνεται μόνο για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των λυκοσυμμαχιών. Πατώντας πάνω στις συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Η απεργιακή κινητοποίηση μας την 1η Μάη πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία.
Απεργία που οι κυβερνώντες και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές χρόνια τώρα προσπαθούν να απαξιώσουν και να υποτιμήσουν εσκεμμένα τους αγώνες και τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις της εργατικής τάξης και τις κατακτήσεις της αλλοιώνοντας το νόημα της.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα είμαστε παρών στην απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας: Αυξήσεις μισθών μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο που ξεκληρίζει λαούς δημιουργεί πρόσφυγες σκορπίζει δυστυχία στους λαούς.
Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ιμπεριαλιστών.
Θα τιμήσουμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης που αγωνίστηκαν διεκδίκησαν και κέρδισαν με το αίμα τους τα εργασιακά τους δικαιώματα εμείς ως άξιοι συνεχιστές τους θα απεργήσουμε:
Όλοι απέναντι στη φτώχεια στην ακρίβεια στη συνεχή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υγείας και της παιδείας.
Όχι στον πόλεμο που αφήνει ερείπια πτώματα και πρόσφυγες.
Και διεκδικούμε:
Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα και να υπογραφούν κλαδικές συμβάσεις εργασίας.
Κατάργηση των απαράδεκτων αντεργατικών συμβάσεων (έργου, χρόνου κλπ).
Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη εργασιακά (7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο) και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλων όσοι εργάζονται στην καθαριότητα.
Πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού για ουσιαστική αντιμετώπιση των αναγκών υγιεινής λειτουργίας των σχολείων, του νοσοκομείου, του πανεπιστημίου κλπ.
Να σταματήσει η τζάμπα εργασία μέσα από προγράμματα ανεργίας.
Σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το