Τοπικά

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων για το ταξίδι Βολιωτών στην Κωνσταντινούπολη

Επανέρχεται στο θέμα της μεταφοράς Βολιωτών στην Κωνσταντινούπολη το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων «Η Μαγνησία» επειδή τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει, κατηγορήθηκε για διάδοση λανθασμένων στοιχείων και πληροφοριών καθώς και για επιπολαιότητα αντιμετώπισης του θέματος. Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει ότι δεν επρόκειτο για γκρουπ τουριστών αλλά για προσχηματισμένη κλειστή ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και την προάσπιση των τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού Μαγνησίας που βάλλονται από διάφορα δημοσιεύματα Μ.Μ.Ε. θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:
α) Την περίοδο 13 έως 15 Μαρτίου, διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολή, ένα Συνέδριο. Οι διοργανωτές μίσθωσαν για την μεταφορά συνέδρων δύο λεωφορεία – ένα από την Καβάλα και ένα από την Κομοτηνή – τα οποία ξεκίνησαν στις 12 Μαρτίου το βράδυ από την Θεσσαλονίκη. Άρα δεν υπήρχε συμμετοχή – διοργάνωση από τοπικό τουριστικό γραφείο. Την διοργάνωση την είχε γραφείο της Βορείου Ελλάδος.
β) Δεν πρόκειται για γκρουπ τουριστών αλλά για προσχηματισμένη κλειστή ομάδα.
γ) Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τις τοπικές αρχές ήταν 8 άτομα συνολικά από το Νομό Μαγνησίας που μετακινήθηκαν με δικό τους μέσο (Ι.Χ.) και συμμετείχαν στο γκρουπ οι οποίοι και ελέγχθηκαν από τον ΕΟΔΥ και μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
δ) Προ της αναχωρήσεως του γκρουπ, ο ΕΟΔΥ (Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), ενημερώθηκε για το ταξίδι από το γραφείο της Βορείου Ελλάδος.
ε) Μέχρι τις 17/3 δεν υπήρχε επίσημη απαγόρευση για ταξίδια στην Τουρκία. Δεν έχουν απαγορευθεί οι εκδρομές. Το Ελληνικό κράτος δεν έχει διακόψει την λειτουργία των τουριστικών γραφείων επίσημα. Παρόλα αυτά τα Τουριστικά γραφεία του Νομού μας, που πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού, ουσιαστικά δεν λειτουργούν, και διέκοψαν ή ακύρωσαν όλα τα ταξίδια τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Λανθασμένα λοιπόν διαδόθηκε από τοπικό Μ.Μ.Ε. η εντύπωση ότι υπήρξε οργανωμένο γκρουπ 20 ατόμων από γραφείο του Βόλου, που ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, και δημιουργήθηκε αναστάτωση και οργή στην τοπική κοινωνία.
Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στις τοπικές αρχές για την άμεση κινητοποίηση και απομόνωση των 8 ταξιδιωτών.
Σαν Σωματείο στηρίζουμε την οδηγία του υπουργείου Υγείας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το