Τοπικά

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη Regatta του Πλατανιά

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα» διοργανώνει την 1η Regatta του Πλατανιά με βάση το φυσικό λιμάνι – αγκυροβόλιο του Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο.
Ο Πλατανιάς αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Υπάρχει μία προβλήτα που χρησιμοποιείται από τοπικά αλιευτικά σκάφη και με περιορισμένο χώρο για πρόσδεση. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα καφέ, τα παραδοσιακά καταλύματα και οι παραλίες του Πλατανιά και του γειτονικού Μικρού δημιουργούν ένα πολύ φιλόξενο χώρο. Ο όρμος του Πλατανιά προστατεύεται πλήρως από τους επικρατούντες βόρειους ανέμους και αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές αγκυροβόλιο. Υπάρχουν επιπλέον ασφαλή αγκυροβόλια κοντά στον κόλπο της Χονδρής Άμμου που προσφέρουν προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Η πρώτη αυτή regatta είναι μια ανοιχτή διοργάνωση για όλους τους τύπους ιστιοπλοϊκών σκαφών ακόμη και για μηχανοκίνητα σκάφη (κάτι σαν φεστιβάλ της θάλασσας).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτό το  Σαββατοκύριακο 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018. Τα σκάφη μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
«Σχεδιάζουμε να διαμορφώσουμε έναν αγωνιστικό στίβο περίπου 9 ναυτικών μιλίων το Σάββατο και την Κυριακή από τις 14.00. Θα είναι ένας «αγώνας» για διασκέδαση, ανοιχτός σε κάθε τύπο ιστιοπλοϊκών σκαφών. Στη συγκέντρωση κυβερνητών στις 10.00 κάθε μέρα θα επιβεβαιώσουμε και θα συμφωνήσουμε τις λεπτομέρειες του αγώνα (διαδικασία εκκίνησης, ισχύοντες κανονισμοί κ.λπ.).
Επιπλέον για παραδοσιακά, μικρά σκάφη και dingies σχεδιάζουμε μια πιο σύντομη διαδρομή μπροστά ακριβώς από τον Πλατανιά και το Μικρό, μια «παρέλαση σκαφών» καθ’ όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου αγώνα. Η συγκεκριμένη διαδρομή θα είναι πολύ καλά ορατή από τη στεριά και θα αναδεικνύει την ομορφιά της ιστιοπλοΐας.
Στόχος μας είναι η 1η Regatta του Πλατανιά να προσελκύσει σκάφη στην περιοχή, να αναδείξει τον «ιστιοπλοϊκό» χαρακτήρα της, με απώτερο σκοπό να καθιερώσουμε μια ετήσια ρεγκάτα ή φεστιβάλ της θάλασσας.

Το βράδυ του Σαββάτου προγραμματίζουμε ένα πάρτι στο Πλατανιά, όπου μεταξύ φαγητού και μπύρας θα μπορέσουμε να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις.
Για την Κυριακή προγραμματίζεται ένα παρόμοιο πρόγραμμα ιστιοπλοΐας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πλατανιά, που ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο, με σκοπό να προστατεύσει το περιβάλλον του όμορφου χωριού και να αποτρέψει τα σχέδια για μια ακατάλληλη ανάπτυξη του λιμανιού. Δεν υπάρχει καμία χορηγία, οπότε το γεγονός είναι ανοιχτό, φιλικό και φιλόξενο για όλους όσοι αγαπούν την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το