Τοπικά

Το Σάββατο στο Βόλο το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

πλατεία πανεπιστημίου

Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, συνδιοργανώνουν Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απριλίου από τη Θεσσαλονίκη, θα περάσει το Σάββατο 4 Απριλίου από τη Λάρισα και το Βόλο, την Κυριακή 5 Απριλίου από Άσπρα Σπίτια και Χαλκίδα, για να καταλήξει το βράδυ στην Αθήνα, όπου την επομένη Δευτέρα 6 Απριλίου, θα κατευθυνθεί με διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Εργασίας.

Αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.
Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στηρίζει το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης και απευθύνει κάλεσαμ συμμετοχής στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 4 Απρίλη στις 7:30μμ στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων οτι “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε για να σταματήσει τις απολύσεις, τις περικοπές, τις αντεργατικές πολιτικές και, παράλληλα, με δεσμεύσεις να επαναπροσλάβει τους απολυμένους των μνημονίων (ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) αλλά και να εκπληρώσει αιτήματα και διεκδικήσεις από μια σειρά εργατικούς και άλλους αγώνες (ΒΙΟΜΕ, Σκουριές κλπ). Το εργατικό κίνημα και η κοινωνία γενικότερα έχουν την ευκαιρία και πρέπει να βγουν και πάλι στο προσκήνιο απαιτώντας να γίνουν πράξη οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις”.
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση του Σαββάτου στην πλατεία Πανεπιστημίου, απευθύνει επίσης η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το