Τοπικά

Το Σάββατο 16 Μαρτίου το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Θα ακολουθήσει πορεία προς το εργοστάσιο 

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών καλεί τους πολίτες του Βόλου στο Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00 στο Δημαρχείο του Βόλου. Θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE. Υπάρχει μέριμνα η επιστροφή για τις ευπαθείς ομάδες να γίνει με τουριστικά λεωφορεία στον Βόλο δωρεάν.

Όπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής, “οι πολίτες δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια μετά από μήνες διαμαρτυριών και πλήθους αποδείξεων, ότι η καύση 200.000 τόνων σκουπιδιών κάθε έτος καθιστά την πόλη μας αποτεφρωτήρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Τα προτάγματα του συλλαλητηρίου είναι:
• ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ
• ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου
• ΝΑΙ στον καθαρό αέρα και λύση στο πρόβλημα της αερορρύπανσης
• ΝΑΙ στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας

Η Επιτροπή καλεί τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες του Βόλου να συμμετάσχουν σε ένα συλλαλητήριο που θα βάλει τέλος στην καύση σκουπιδιών και θα στείλει ένα μήνυμα προς την ελληνική Κυβέρνηση για τη βούληση του βολιώτικου λαού. Μία διαμαρτυρία που θα σταματήσει την πρόθεση του Δήμου Βόλου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 42 εκατομμυρίων ευρώ που θα δεματοποιεί τα σκουπίδια μας σε μπάλες SRF και θα τα στέλνει στην ΑΓΕΤ για καύση με αστείο σύνθημα «Τα δικά μας σκουπίδια είναι καλύτερα».

“Ο κόσμος θα συμμετάσχει για να πιέσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Κυβέρνηση για να λυθεί το πρόβλημα της αερορρύπανσης στον Βόλο με συγκεκριμένα μέτρα και κινήσεις (λήψη προληπτικών μέτρων, δίκτυο μετρητών κ. ά.). Και επιτέλους οι πολίτες θα απαιτήσουν να γίνει οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι το οποίο απέφυγαν να κάνουν παρελθούσες και νυν δημοτικές αρχές για συγκεκριμένους λόγους. Θα είμαστε όλοι εκεί διότι διακυβεύεται η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας. Από τη μία πλευρά είναι πολίτες και η υγεία τους και από την άλλη όσοι έχουν συμφέρον οικονομικό ή πολιτικό και τάσσονται υπέρ της καύσης. Εσύ με ποιο μέρος θα ταχθείς;”

Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής καλούν τους υποψήφιους Δημάρχους και βουλευτές να τοποθετηθούν εγγράφως τις επόμενες μέρες με το μέρος των πολιτών και της υγείας. “Οτιδήποτε άλλο, όπως η δικαιολογία περί συχνότερων ελέγχων ή η σιωπή τους, θα είναι απλώς συνενοχή στο έγκλημα που ξεκίνησε από το 2015. Θέλουμε το 2019 να είναι η χρονιά που θα το σταματήσουμε. Γιατί αλλιώς δεν έχουμε υγιές μέλλον σε αυτόν τον τόπο”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το