Τοπικά

Το “Ξεκίνημα” στηρίζει όλες τις δράσεις κατά της καύσης σκουπιδιών

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου διοργανώνει νέο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στις 16 Μαρτίου. “Εννιά μήνες μετά το τεράστιο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου 2018 είναι φανερό ότι κυβέρνηση και Δήμος απλά περιμένουν να ξεφουσκώσει το κίνημα ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι την καταστροφική τους πολιτική στο θέμα. Για αυτό τα βασικά αιτήματα για τα οποία διαδηλώσαμε στις 5 Μαΐου παραμένουν επίκαιρα: να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, να μην γίνει το εργοστάσιο SRF από τον Δήμο Βόλου και να προχωρήσει η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων”, τονίζει το Ξεκίνημα που συμμετέχει ενεργά στην κινητοποίηση.

“Ο πυρήνας του «Ξ» στο Βόλο συμμετέχει μαχητικά στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από την πρώτη στιγμή. Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εξόρμηση για τις 16 Μαρτίου στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας, της πιο κοντινής συνοικίας στο εργοστάσιο που αντιμετωπίζει και το σοβαρότερο πρόβλημα.

Μοιράσαμε μαζικά το κείμενο που ακολουθεί και κάναμε πολλές συζητήσεις με κόσμο. Το κλίμα ήταν για ακόμη μια φορά συντριπτικά εναντίον της καύσης ενώ ο κόσμος συνεχίζει να δείχνει αμείωτο ενδιαφέρον γιατί αντιλαμβάνεται ότι το θέμα αφορά την υγεία όλων!

Ακολουθεί βίντεο όπου η σ/σα Μαριάνθη Κυπρίδου εξηγεί κάποιους από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην καύση σκουπιδιών”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το