Ελλάδα

To “τελευταίο αντίο” στην δημοσιογράφο Κική Σεγδίτσα

Τη δημοσιογράφο που «προσέθεσε αλάτι στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ» για πέντε δεκαετίες και βάλε αποχαιρέτησαν την Τρίτη το μεσημέρι στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου οι δικοί της άνθρωποι, άνθρωποι του «σιναφιού» της, καθώς επίσης άνθρωποι το θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης.
Είχε πραγματική συγκίνηση ο αποχαιρετισμός στην Κική Σεγδίτσα διότι υπήρξε πρόσωπο αγαπητό, «δοτικό» και γενναιόδωρο σε αισθήματα για όσους βρίσκονταν κοντά της – ανεξαρτήτως ηλικίας κι επαγγελματικής θέσης.
«Σε περιμένει η Αλίκη εκεί ψηλά…», ήταν τα λόγια που κορύφωσαν τη συγκίνηση την ώρα των επικηδείων από τον Αιμίλιο Βουγιουκλάκη, ανιψιό της Αλίκης και γιο του αδερφού της, Αντώνη, που μίλησε για έναν άνθρωπο «της οικογένειάς μας» αναφερόμενος στην Κική Σεγδίτσα και την πολύχρονη σχέση της με την οικογένεια Βουγιουκλάκη παρουσία του πατέρα του.

Επικήδειους εκφώνησαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου – θυμίζοντας ότι η Κική Σεγδίτσα έκανε τα πρώτα της βήματα το 1960 σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα και στη συνέχεια έκανε λαμπρή πορεία – εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών της οποίας η Κική Σεγδίτσα υπήρξε ενεργό μέλος, ο Μάκης Δελαπόρτας εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, η οικογένεια του εκδοτικού οίκου Βεργίνα, αλλά και μέλος του Συλλόγου Πρωτουργών RTV θυμίζοντας ότι η Κική Σεγδίτσα έγραψε το σενάριο για την πρώτη ελληνική σειρά της τηλεόρασης το πρώτο made in Greece σίριαλ, «Το σπίτι με τον του φοίνικα» με τη Μαρία Αλιφέρη που εξέπεμψε από τους δείκτες της ΥΕΝΕΔ τον Απρίλιο του 1970. Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα ο Βασίλης και τη Μαρίνα Θεοχαράκη, η Μπέσυ Αργυράκη, η Λόλα Νταϊφά, η Μαρία Μπαλοδήμου, η Ζήνα Κουτσελίνη, ο Γιώργος Μεσσάλας κ.α.
Στεφάνια έστειλαν επίσης οι Τόλης Βοσκόπουλος και Αντζελα Γκερέκου, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Σύλλογος Πρωτουργών RTV, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και άλλοι.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το