Τοπικά

Το “μπαλάκι” στους τοπικούς φορείς για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Αγχιάλου

Για την αξιοποίηση και ανάδειξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου η Κυβέρνηση ρίχνει το “μπαλάκι” στους τοπικούς φορείς. Μετά από συνάντηση της Ζέτας Μακρή με τον αρμόδιο Υπουργό δεν προέκυψε – όπως τουλάχιστον προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση-  πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση αλλά για μια ακόμη φορά καλούνται οι τοπικοί φορείς σε συνεργασία για την αξιοποίηση του αεροδρομίου. Η ανακοίνωση της Ζέτας Μακρή αναφέρει:
Σειρά επαφών με τις αρμόδιες αρχές ξεκίνησε η Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή και συγκεκριμένα, αρχικά, με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, αρμόδιο για θέματα μεταφορών προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της επέκτασης του αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου αλλά και η επαναλειτουργία των καθημερινών δρομολογίων του τρένου του Πηλίου.
Δεδομένου ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει ήδη παραχωρηθεί στη Fraport, στη συνάντηση με τον κ. Κεφαλογιάννη, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Μεταφορών, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, η συζήτηση επικεντρώθηκε εκτενώς στο θέμα του αεροδρομίου της Αγχιάλου για το οποίο προέκυψε ότι απαιτείται περαιτέρω συνεργασία και με άλλα αρμόδια Υπουργεία, κυρίως με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Απαραίτητη στην προσπάθεια αυτή είναι η συμβολή και η συνεργασία της στήριξης του εγχειρήματος από την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς και Επιμελητήρια. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας καθώς και το Επαγγελματικό, Οικονομικό και Τεχνικό Επιμελητήριο.
Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη. Οι επαφές θα συνεχισθούν την επόμενη εβδομάδα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή και ταχύτατη συνεργασία με όλους τους φορείς.
Η κα Μακρή προτίθεται την προσεχή εβδομάδα, μετά από το πέρας των επαφών της, να ενημερώσει με δική της πρωτοβουλία όλους τους φορείς και τα Επιμελητήρια”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το