Τοπικά

Το πρότυπο ενός υγιεινού τρόπου ζωής προωθεί το 3ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας – Πρώτη θέση για το λογότυπο

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου συνεχίζει τον δρόμο που άνοιξε πριν λίγα χρόνια, τον δρόμο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Φέτος ανέλαβε να υλοποιήσει το νέο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το ΙΚΥ με ονομασία: “Healthy Body Healthy mind” ή σε ελληνική μετάφραση «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Όπως ανακοινώθηκε από το 3ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας «στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν πέντε χώρες και το ελληνικό σχολείο μας είναι το συντονιστικό. Τα υπόλοιπα σχολεία είναι από την Τουρκία (την πόλη του Ισμίτ), από την Ιταλία (Τόντι, Περούτζια), από την Ρουμανία (το Βουκουρέστι) και από την Ισπανία (Λεόν).
Επιδίωξη του έργου αυτού είναι η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσω σωστής διατροφής και σωματικής άσκησης. Στοχεύει επίσης στο να διαμορφώσει νέες συμπεριφορές και να αναπτύξει συνήθειες και δεξιότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να φροντίσουν για τη δική τους υγεία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος η 1η συνάντηση ήταν να γίνει στην Ελλάδα μέσα στον Νοέμβριο. Δυστυχώς η πανδημία δεν επέτρεψε μετακινήσεις και έτσι η συνάντηση έγινε δικτυακά στις 16 Νοεμβρίου 2020.
Στην συνάντηση αυτή αποφασίστηκαν να γίνουν κάποιες δραστηριότητες του έργου και κυρίως εργασίες που θα μπορούν να υλοποιηθούν και να διαχειριστούν εξ αποστάσεως μιας και γενικά σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά.

Πρώτη θέση για το λογότυπο
Η πρώτη δραστηριότητα που έπρεπε να τελειώσει πριν τα Χριστούγεννα ήταν η δημιουργία λογοτύπου, από πλευράς των μαθητών όλων των σχολείων.
Παρά τις όποιες αντιξοότητες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ήρθαμε σε επικοινωνία με τους μαθητές μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εξηγήσαμε το νέο πρόγραμμα καθώς και τους κανόνες που θέσαμε για την δημιουργία του λογότυπου του νέου προγράμματος.
Η συμμετοχή των μαθητών μας ήταν αξιόλογη και οι εμπνεύσεις τους μοναδικές!
Συγκεντρώσαμε ένα ικανοποιητικό αριθμό λογοτύπων (ζωγραφιών) και από αυτές αφού έγινε μυστική ψηφοφορία, επιλέχτηκε το λογότυπο που θα αντιπροσωπεύσει το Ελληνικό σχολείο.
Στον διαγωνισμό που ακολούθησε μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα το Ελληνικό λογότυπο κατέλαβε την πρώτη θέση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνοδεύει όλα τα έγγραφα, διαφημιστικά, και οτιδήποτε προϊόντα εκδοθούν από το πρόγραμμα.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην δραστηριότητα αυτή καθώς και στους εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν στο αποτέλεσμα.
Επίσης συγχαίρουμε ιδιαίτερα την μαθήτρια Α.Χ του ΣΤ2 τμήματος στην οποία ανήκει η ζωγραφιά που έγινε το λογότυπο του προγράμματος.
Η συνέχεια του προγράμματος θα γίνει με την συνεργατική δημιουργία από όλα τα σχολεία, ενός ημερολογίου όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν πληροφορίες και εικόνες σχετικές με το θέμα ή κάποιο κουίζ σημειώνοντας επάνω στις ημερομηνίες τα σημαντικά γεγονότα της κάθε χώρας.
Το έργο θα έχει αντίκτυπο στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές (θα τους μάθει να είναι περισσότερο ανοιχτοί σε καινοτομίες, νέες αλλαγές, πρόθυμοι να εργαστούν στις διεθνείς ομάδες, πρόθυμοι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους), αλλά ταυτόχρονα και στους γονείς των μαθητών, την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα οι οποίοι θα είναι έμμεσοι αποδέκτες των αποτελεσμάτων του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το