Τοπικά

To Πρωτοδικείο Βόλου δικαίωσε τον Αχ.Μπέο σε δικαστική διαμάχη με τη Φωτεινή Κοκκινάκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου καταδικάστηκε σε χρηματική ποινή 1.000 ευρώ η πρώην δημοτική σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Κοκκινάκη, για τα όσα προσβλητικά περιέλαβε σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook κατά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, ως «φασίστα».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

Το δικαστήριο έκρινε ότι η ανάρτηση ήταν μια ανώφελη προσωπική επίθεση χωρίς καμία συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο και αποσκοπούσε στην προσβολή της προσωπικότητος του ενάγοντος, ως Δημάρχου και ατόμου, στις εκφάνσεις της τιμής και της υπόληψής του, με αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου του και με περιφρόνηση αυτού.
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη φράση «φασίστας» στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται πως «δεν αποδεικνύεται κανένα γεγονός σχετικό με φασιστική συμπεριφορά του ενάγοντος, ούτε ότι αυτός εμπλέκεται με τα επικαλούμενα από την εναγόμενη περιστατικά θεσμικής απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβαν χώρα σε συνεδριάσεις του, ούτε ότι συνδέεται με το πολιτικό κόμμα της «Χρυσής Αυγής»
Συνήγορος του ενάγοντος Δημάρχου παρέστη η δικηγόρος κ. Κατερίνα Βλαχάβα, ενώ σημειώνεται ότι εκκρεμεί και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το