Πολιτισμός

Το πρόγραμμα προβολών του διημέρου στην «Εξωραϊστική»

Το προσεχές πρόγραμμα στον θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική» έχει ως εξής:

-Λάσι γύρνα πίσω (Lassie come home), Τρίτη 24 Αυγούστου και Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 20.30, σκηνοθεσία: Χάνο Ολντέρντισεν, σενάριο: Έρικ Νάιτ, πρωταγωνιστούν: Νίκο Μαρίσκα, Σεμπάστιαν Μπέζελ, Ματίας Χάμπις, διάρκεια: 1 ώρα και 36 λεπτά, είδος ταινίας: Οικογενειακή: Ο 12χρονος Φλο και η σκυλίτσα του, Λάσι, είναι αχώριστοι φίλοι που ζουν αμέριμνοι σε ένα ειδυλλιακό χωριό στη Νότια Γερμανία. Όταν ο πατέρας του Φλο χάνει τη δουλειά του, η οικογένεια αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα όπου απαγορεύονται τα σκυλιά κι έτσι ο Φλο, απαρηγόρητος, αναγκάζεται να αποχωριστεί την καλύτερή του φίλη. Όταν η ατμόσφαιρα στο καινούργιο της σπιτικό αρχίζει να γίνεται εχθρική, η Λάσι θα αρπάξει την ευκαιρία να δραπετεύσει και να ξεκινήσει ένα, γεμάτο περιπέτειες, ταξίδι για να διασχίσει τη Γερμανία και να επιστρέψει στον πολυαγαπημένο της φίλο. Όμως και ο Φλο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια: Αρχίζει κι εκείνος να αναζητάει τη Λάσι – και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να ξαναβρούν ο ένας τον άλλον!

-Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin’s Festival), Τρίτη 24 Αυγούστου και Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 22.30, σκηνοθεσία/σενάριο: Γούντι Άλεν, πρωταγωνιστές: Τζίνα Γκέρσον, Γουάλας Σον, Ελένα Ανάγια, Σέρζι Λόπεθ, Κρίστοφ Βαλτς, Λουί Γκαρέλ, διάρκεια: 92 λεπτά, είδος ταινίας: Κωμωδία: Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει με τη νέα του ταινία με φόντο το κοσμοπολίτικο Σαν Σεμπαστιάν με ένα πρωτοκλασάτο καστ που περιλαμβάνει τους Τζίνα Γκέρσον (Showgirls), Γουάλας Σον (Manhattan), Ελένα Ανάγια (Το Δέρμα που Κατοικώ), Σέρζι Λόπεθ (Ο Λαβύρινθος του Πάνα), Κρίστοφ Βαλτς (Άδωξοι Μπάσταρδοι) και Λουί Γκαρέλ (Οι Ονειροπόλοι).
Γεμάτη σουρεαλιστικές και χιουμοριστικές στιγμές, η νέα ταινία του Γούντι Άλεν μπλέκει εξωπραγματικές καταστάσεις με ιστορίες αγάπης και ερωτικής απογοήτευσης υφαίνοντας έναν φόρο τιμής στη μεταμορφωτική επίδραση του σινεμά στη ζωή μας.
Ο διανοούμενος Μορτ Ρίφκιν συνοδεύει τη σύζυγό του Σου στο διάσημο ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, ανησυχώντας για το ξεμυάλισμά της με τον νεαρό σκηνοθέτης Φιλίπ. Στο πίσω μέρος του μυαλού του, ο Μορτ ελπίζει ότι η αλλαγή περιβάλλοντος θα δώσει σπίθα στο πρώτο του υπερφιλόδοξο μυθιστόρημα. Όσο η Σου ασχολείται παθιασμένα με τον γοητευτικό Φιλίπ, ο Μορτ συναντά τη γλυκιά δρ. Ρόχας και κάτι μέσα του αλλάζει. Μία διάθεση αναθεώρησης της ζωής μέσα από τη δύναμη του κλασικού σινεμά αναζωπυρώνει την ελπίδα του Μορτ για το μέλλον.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σήμερα η διάλεξη της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. με ομιλητή τον βυζαντινολόγο Κωνσταντίνο Βαφειάδη

Αύριο 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρα  18.30, η Φιλολογική Ιστορική Αρχαιολογική Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.)…

23 Νοεμβρίου 2023

Σοκαριστικό δυστύχημα στην Πρέβεζα: Όχημα έπεσε στη θάλασσα από ύψος 8 μέτρων – Νεκρή 30χρονη μητέρα

Σοκαριστικό δυστύχημα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στην Πρέβεζα, όταν το όχημα που επέβαιναν…

23 Νοεμβρίου 2023

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για τον ιό κοξάκι: Μεγάλη η εξάπλωση στα παιδιά – Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης

Ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση του ιού Κοξάκι σε παιδιά σε όλη τη χώρα με…

23 Νοεμβρίου 2023

Αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων το πρώτο εξάμηνο του 2024 – Η δυσαρέσκεια και η ανησυχία του Υπουργείου Υγείας

Μετάθεση παίρνει το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις αλλαγές στις εφημερίες των δημοσίων Νοσοκομείων. Παρότι ο…

23 Νοεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Συντελείται μια κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές μας υποδομές

Τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, εγκαινίασε κατά την περιοδεία του στη…

23 Νοεμβρίου 2023

Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα

Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr προκειμένου να καταθέσουν αίτηση οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο…

23 Νοεμβρίου 2023