Πολιτισμός

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στη 17η διαδικτυακή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στη 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που εξαιτίας των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 19 έως τις 29 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης το ΠΙΟΠ προβάλλει το πρόσφατο εκδοτικό έργο του και οργανώνει ψηφιακές παρουσιάσεις αγαπημένων παραμυθιών του, για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικότερα:

  • «Κυκλαδένια» (μαγνητοσκοπημένη αφήγηση για παιδιά 5-12 ετών)

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου (ώρα 13:00) το παραμύθι Κυκλαδένια της Τζίνας Χατζηνικολάου, σε εικονογράφηση του Αριστείδη Τσινάρογλου ζωντανεύει στις οθόνες για τους μικρούς φίλους, με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η Κυκλαδένια ζούσε σε έναν κυκλαδικό οικισμό, όταν ξαφνικά ένας καταστροφικός σεισμός την έριξε στον βυθό της θάλασσας. Θα μείνει εκεί, ανάμεσα σε ψάρια, κοχύλια και βότσαλα, μέχρι τη μέρα που μια παρέα παιδιών θα τη… συναντήσει!

Δείτε το παραμύθι εδώ

  • «Μαρμαράς θε’ να γενώ τα μάρμαρα να πελεκώ» (μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση για εκπαιδευτικούς και γονείς)

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου (ώρα 16:00) παρουσιάζεται ο νέος εκπαιδευτικός φάκελος που σχεδιάστηκε για το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Δείτε την παρουσίαση εδώ

  •  «Η ασημένια ζώνη» (μαγνητοσκοπημένη αφήγηση για παιδιά 5-12 ετών)

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (ώρα 13:00) παρουσιάζεται η δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού Η ασημένια ζώνη της Χάρις Μέγα, σε εικονογράφηση Μάριας Μπαχά. Πώς εμπλέκεται, η τέχνη της ασημουργίας με την πόλη των Ιωαννίνων; Πώς η τέχνη αυτή ρίζωσε στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης, επηρεάζοντας την οικονομική και κοινωνική τους θέση;

Δείτε την αφήγηση εδώ

  • «Ανώνυμη αρχιτεκτονική. Μια άρρητη παρουσία» του Δημήτρη Φιλιππίδη

Ο συγγραφέας μιλά για όλα όσα πραγματεύεται το βιβλίο του και μοιράζεται σκέψεις του για την ανώνυμη αρχιτεκτονική.

Δείτε το video εδώ

  • «Οι πετράδες της Λέσβου. Κοινωνικά δίκτυα, τεχνικές και τοπική ιστορία (1850-1950)» του Χρήστου Ν. Χατζηλία

Ο συγγραφέας περιγράφει το μακρύ ταξίδι της συστηματικής έρευνας που έκανε για την καταγραφή του «πολιτισμού της πέτρας» στη Λέσβο.

Δείτε το video εδώ

  • «Χίος. Τόπος εντός» του Στρατή Βογιατζή

Το φωτογραφικό οδοιπορικό του Στρατή Βογιατζή,  μια περιήγηση στις εναλλαγές του χιώτικου τοπίου στη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του χρόνου, ζωντανεύει στην οθόνη.

Δείτε το video εδώ

Δείτε αναλυτικά τη συμμετοχή του ΠΙΟΠ στη 17η διαδικτυακή ΔΕΒΘ εδώ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το