Τοπικά

Το πλάνο ενίσχυσης του τουρισμού παρουσίασε η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά

Τα πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας αλλά και την ώθηση που χρειάζεται να δοθεί για την ανάπτυξη στον Άγιο Δημήτριο και στον Άη Γιάννη μέσα από τον τουρισμό και άλλους πυλώνες παρουσίασε χθες το απόγευμα η επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση Ενότητας» και υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά.
Η προγραμματισμένη ομιλία της κ. Σαμαρά πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο παρουσία πολλών κατοίκων και υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το πλάνο εκτεταμένων παρεμβάσεων της «Κίνησης Ενότητας» για την περιοχή τους.

Η κ. Σαμαρά τόνισε πως «ο συνδυασμός μας έχει πρόγραμμα ολοκληρωμένο για τον τουρισμό στη περιοχή μας που για πολλές οικογένειες αποτελεί βασικό βιοποριστικό μέσο. Για να φέρουμε ακόμη περισσότερους τουρίστες, επιβάλλεται να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο Πηλίου, να εκσυγχρονίσουμε το λιμάνι στον Άγιο Ιωάννη.
Ο τουρισμός όλο τον χρόνο προϋποθέτει και πολιτικές τόνωσης των επαγγελματιών για να μπορούν να προσφέρουν ελκυστικά πακέτα και τις περιόδους εκτός του καλοκαιριού.
Χρειάζεται το χιονοδρομικό Κέντρο να είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο. Η περιοχή μας μπορεί να στηριχτεί από Σεπτέμβριο μέχρι και Μάιο στον σχολικό τουρισμό αλλά και στον φοιτητικό τουρισμό.
Ο τουρισμός στο Ανατολικό Πήλιο έχει μεγάλες προοπτικές και μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα εισοδήματα, αλλά και να αυξήσει σημαντικά τις θέσεις εργασίας.

Προτεραιότητες για τουρισμό
Μερικές από τις προτεραιότητες μας είναι: Η αποτελεσματικότερη, δυναμικότερη και πιο στοχευμένη συμμετοχή του Δήμου μας στις τουριστικές εκθέσεις, η αξιοποίηση μέρους των εσόδων του Δήμου για την καλύτερη τουριστική προβολή,
η εύρεση πόρων από χρηματοδοτικά προγράμματα και η εκπόνηση αντιστοίχων μελετών .
Επίσης απαιτείται ακόμη πιο εντατική προβολή του Δήμου μέσα από τα ψηφιακά μέσα.
Η λειτουργία των τουριστικών γραφείων στο Δήμο και ο εξοπλισμός αυτών.
Η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού για την εξεύρεση νέων αγορών
Η ανάπτυξη σύγχρονων μορφών εναλλακτικού τουρισμού (συνεδριακός, φυσιολατρικός, περιπατητικός, θρησκευτικός).
Η έμφαση στον σχολικό τουρισμό με δημιουργία ανάλογων τουριστικών πακέτων και την προώθησή τους.
Η αναβάθμιση ιστοσελίδας στο Δήμο και αξιοποίηση σε συνεργασία με τους ιδιώτες όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.
Η οργάνωση, βελτίωση και διαφήμιση όλων των ακτών του Δήμου.
Η έκδοση περιβαλλοντικού – πολιτιστικού χάρτη και οδηγού
Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του αεροδρομίου Αγχιάλου.
Η δημιουργία βελτιωμένου φυλλαδίου τουριστικής προβολής του Δήμου.
ΟΙ αναπλάσεις εξωτερικών χώρων και συντήρηση δημοτικών κτηρίων και μνημείων
Η Επισκευή και καθαρισμός λιθόστρωτων διαδρομών και μονοπατιών και ανάδειξη του δικτύου αυτών
Ο φωτισμός και επέκταση των κεντρικών μονοπατιών και ονοματοθεσία τους
Η ανάπτυξη του θαλάσσιου αθλητισμού (κωπηλασία, ιστιοπλοΐα).
Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών αθλητισμού (ιππασία, ορειβασία, πεζοπορία κλπ)
Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο Αγιος Ιωάννης είναι το γεγονός ότι το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ σταματά για να επιστρέψει στον Βόλο, στη στροφή στον περιφερειακό έξω από τον οικισμό, και έτσι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι τουρίστες διανύουν πεζή και φορτωμένοι με τσάντες και βαλίτσες μια απόσταση δύο χιλιομέτρων για να φτάσουν στην παραλία.
Πρόταση μας είναι να πληρώνει ο Δήμος το κόστος του μικρού λεωφορείου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των δημοτών.

Ζητήματα σε Άγιο Δημήτριο και Άη Γιάννη
Τέλος θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και για τα θέματα της καθαριότητας, του καθαρισμού των παραλιών, της ομαλής πρόσβασης των λουομένων, αλλά και της στήριξης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον Αη-Γιάννη και συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Με σχέδιο θα ενεργήσουμε, ώστε ο Αη-Γιάννης να αποκτήσει όλες εκείνες τις υποδομές και τους μηχανισμούς, ώστε να μπορεί να δέχεται ακόμη περισσότερους επισκέπτες με μια ποιότητα ζωής και καθημερινότητας που θα μπορούν να την απολαμβάνουν όλοι».
Ακόμη η σύσταση και λειτουργία Λιμενικού γραφείου στον Αγιο Ιωάννη είναι ένας στόχος μας για την επόμενη τετραετία.
Η κ. Σαμαρά αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα που έχει η κοινότητα του  Αγίου Δημητρίου με τον Αγιο Ιωάννη και πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.
Τέτοια προβλήματα είναι στο κομμάτι της ύδρευσης η αποκατάσταση αμιαντοσωλήνα και η αποκατάσταση της παροχής σε νερό ύδρευσης, ο καθαρισμός σε ράμπες και αυλακιές, ο καθαρισμός υδραγωγείων, η επιδιόρθωση στην αγροτική οδοποιϊα, η επέκταση ηλεκτροφωτισμού, η αντιμετώπιση θεμάτων για παγκάκια, τις στάσεις λεωφορείων, την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε διάφορους χώρους και άλλα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το