Θ Plus

Το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης

Η περίοδος των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει πλέον για τα καλά σε όλο τον κόσμο, με τις διακοσμήσεις να είναι και αυτή την χρονιά όσο πιο ευφάνταστες μπορούν να γίνουν και να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί έναν από τους «πρωταγωνιστές» της εορταστικής περιόδου και στη Γερμανία αποφάσισαν να το τιμήσουν με έναν ιδιαίτερο αλλά και… ακριβό τρόπο.

Ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στήθηκε στη Γερμανία με την διακόσμηση του να θυμίζει παιδικές λιχουδιές, αλλά στην πραγματικότητα να είναι ένας μοναδικός θησαυρός. Αν το δείτε από μακριά φαίνεται σαν να έχουν χρησιμοποιηθεί τα πασίγνωστα σοκολατάκια που είναι τυλιγμένα σε χρυσό χαρτί και θυμίζουν νομίσματα, που αποτελούν από τις πιο γευστικές παραδόσεις των Χριστουγέννων. Όταν όμως το πλησιάσετε από κοντά το συγκεκριμένο δέντρο το μόνο σίγουρο είναι πως θα θαμπωθείτε από την λάμψη του και όχι από την γεύση του.

Περισσότερα από 2.000 πραγματικά χρυσά νομίσματα χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης. Κι αν ο χρυσός βλέπει να χάνει την πρωτοκαθεδρία του από το παλλάδιο στις αγορές, παραμένει πάντα το αγαπημένο μέταλλο των Χριστουγέννων. Οι υπάλληλοι που επιμελήθηκαν να στηθεί το συγκεκριμένο πολύτιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο βρισκόντουσαν συνεχώς υπό αυστηρή επιτήρηση με φρουρούς και κάμερες να έχουν συνεχώς στραμμένο το βλέμμα τους σε εκείνους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα νομίσματα διατέθηκαν από την εταιρεία εμπορίας χρυσού Pro Aurum στο Μόναχο όπου και στήθηκε το πολυτελές δέντρο. «Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ιδιαίτερο λόγω της αξίας του. Πρόκειται για 63 χιλιόγραμμα χρυσού που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε η εταιρεία εμπορίου χρυσού που σημείωσε πάντως ότι η αξία του δέντρου θα ήταν αρκετά υψηλότερη τις προηγούμενες μέρες πριν κατρακυλήσει η τιμή του χρυσού.

Η συνολική αξία του δέντρου από την εντυπωσιακή κορυφή μέχρι την βάση του, υπολογίζεται πως ξεπερνάει τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.
Τα νομίσματα δημιουργήθηκαν από το Νομισματοκοπείο της Αυστρίας προς τιμήν της Φιλαρμονικής της χώρας, ενώ το δέντρο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, μέχρι τότε το ακριβότερο δέντρο της Ευρώπης θα φυλάσσεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Δεν ξέρουμε βέβαια αν θα καταφέρει ο Άγιος Βασίλης να αφήσει δώρα κάτω από το συγκεκριμένο δέντρο, πάντως όσοι το επισκεφθούν θα έχουν μια μοναδική εμπειρία να μεταφέρουν σε φίλους και γνωστούς…

Πηγή: economistas.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το