Κόσμος

Το Παρίσι τίμησε τους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων

newego_LARGE_t_1101_54604071

Μπλε, λευκό, κόκκινο παντού. Πουκάμισα, μπαλόνια, σουτιέν –δεν έχει σημασία αρκεί να δημιουργούν τη γαλλική σημαία. Το Παρίσι τίμησε σήμερα τους 130 νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου με ένα εθνικό μνημόσυνο, στο οποίο παρευρέθησαν περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Φρανσουά Ολάντ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης συγκίνησης και το παρών έδωσαν εκτός από τις οικογένειες των νεκρών και ορισμένοι από τους επιζώντες. Ορισμένοι από αυτούς έφτασαν στο σημείο όπου πραγματοποιείτο το μνημόσυνο με αναπηρικά καροτσάκια. Οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και διαβάστηκαν τα ονόματα όλων όσων έχασαν τη ζωή τους.

«Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει αυτό το στρατό των φανατικών» είπε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώ υποσχέθηκε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα για να προστατεύσει τα παιδιά της.

Η τελετή αυτή έλαβε χώρα στην αυλή του ιστορικού Μεγάρου Les Invalides. «Το γέλιο τους, δεν θα το ξανακούσουμε. Η Γαλλία όμως θα απαντήσει με περισσότερη μουσική, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα» είπε εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος ο κ. Ολάντ.

Παρότι η τελετή αυτή συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο, οι οικείοι ορισμένων θυμάτων αποφάσισαν να μην παρευρεθούν. «Αρνηθήκαμε. Δεν έκαναν αρκετά για να προστατεύσουν τον κόσμο μετά από τις προηγούμενες επιθέσεις» δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα η οικογένεια ενός θύματος.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το