Τοπικά

Το παράρτημα Βόλου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών στην επέτειο για την ανατίναξη της γέφυρας Γοργοπόταμου

Το παράρτημα Βόλου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας συμμετέχει στην εκδήλωση για την 77η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.
Για τον λόγο αυτό δρομολογεί λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για συμμετοχή στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Βόλου 2421029003 ή στο τηλέφωνο 6944982479.
Σε ανακοίνωσή του τοπικό παράρτημα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η ανατίναξη της γέφυρας από τις αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον πρωτοκαπετάνιο του, τον Άρη Βελουχιώτη, αποτέλεσε και αποτελεί μια λαϊκή επαναστατική πράξη αληθινού ηρωισμού.
Ο Γοργοπόταμος πέρασε στην ιστορία σαν ένα σύμβολο του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, ενάντια σε έναν εχθρό που η δύναμή του φάνταζε ανίκητη. Ήταν μια λαϊκοεπαναστατική πράξη που φούντωσε τ’ αντάρτικο με τη φλόγα της ανατίναξης. Μα πάνω απ’ όλα φούντωσε το νου και την καρδιά του αδούλωτου λαού πως κανείς εχθρός δεν είναι ανίκητος. Πως η δική του δύναμη είναι ανεξάντλητη και σαν ξεχυθεί μέσα από τη δική του οργάνωση στον αγώνα για το δίκιο του, γίνεται νικηφόρα για το δικό του δίκιο.
Έτσι η φλόγα του Γοργοποτάμου φώτισε το δρόμο στους σκλαβωμένους ανθρώπους του μόχθου για να πυκνώσουν τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Για να γράψουν μια από τις λαμπρότερες σελίδες της λαϊκής επαναστατικής πάλης στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Να γράψουν τη μεγάλη εποποιία της Αντίστασης και της λαϊκής απελευθέρωσης.
Όμως ο Γοργοπόταμος δεν χωρά, δεν μπορεί να χωρέσει στα αστικά «καλούπια» της Ιστορίας. Έδειξε τη δύναμη της λαϊκής πάλης, την ώρα που οι αστοί και οι σύμμαχοί τους καλούσαν το λαό σε αδράνεια απέναντι στους κατακτητές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το