Τοπικά

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τίμησε τον μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη (photos)

Τιμητική εκδήλωση για τον μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου. Οσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη μουσική.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή αυτό που γίνεται προς το πρόσωπό μου. Το Πανεπιστήμιο που σηματοδοτεί έναν πνεύμονα για την πόλη, συναντά τον πολιτισμό που είναι ο δεύτερος πνεύμονας” ανέφερε ο κ. Κατσιγιάννης ενώ ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και όλους τους πολίτες για την τιμή.

Ο μουσικοσυνθέτης πρόσθεσε πως “Όταν η μουσική συναντά τη γνώση και την επιστήμη, αυτό σηματοδοτεί μία καλύτερη κοινωνία για το αύριο. Η τιμή αυτή στο πρόσωπό μου είναι τιμή για όλους αυτούς τους μουσικούς που προάγουν τον πολιτισμό και αυτή την πόλη και θεωρώ ότι η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) σύναξη σηματοδοτεί ένα καλύτερο αύριο που το έχουμε όλοι ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ο πολιτισμός κοντά στη γνώση είναι ό,τι καλύτερο για τον άνθρωπο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας. Αναφερόμενος στον Ανδρέα Κατσιγιάννη είπε ότι «είναι πολυγραφότατος και γράφει πολύ ιδιαίτερα πράγματα. Όχι μόνο ενός είδους. Έχει έναν μεγάλο πλούτο μέσα του και κυρίως έχει την παράδοση και τη σέβεται, σημαντικό πολύ».

Publiée par iSTIGMES sur Vendredi 19 avril 2019

Publiée par Thekla Kammenou sur Vendredi 19 avril 2019

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το