Τοπικά

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γνωστοποίησε τους συντελεστές βαρύτητας για τα μαθήματα των πανελλαδικών

Τους συντελεστές βαρύτητας για τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων απέστειλε το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσαν τα τμήματα.
Φέτος λόγο στη διαμόρφωση των βάσεων έχουν και τα Πανεπιστήμια και μάλιστα με διπλό τρόπο, αφενός την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τον σχετικό συντελεστή αφετέρου τους συντελεστές βαρύτητας για τα εξεταζόμενα μαθήματα.
Πρόκειται για ένα νέο σύστημα τα αποτελέσματα του οποίου ασφαλώς θα φανούν με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.
Το υπουργείο παιδείας πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο οποίος ανέρχεται στους 5.637. Βέβαια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε ζητήσει 3.466 εισακτέους, αλλά για ακόμη μια φορά το υπουργείο απέστειλε τον αριθμό που αυτό ήθελε και για τους δικούς του λόγους.
«Τον ίδιο ακριβώς αριθμό εισακτέων είχαμε λάβει και πέρυσι» ανέφερε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης.
Στο μεταξύ στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας λήγει το εαρινό εξάμηνο το οποίο διεξήχθη μέσω της τηλεκπαίδευσης και από τις 14 Ιουνίου αρχίζει η εξεταστική που θα γίνει είτε εξ αποστάσεως είτε διά ζώσης ανάλογα με την απόφαση του κάθε τμήματος.
Πάντως το θετικό είναι ότι εδώ και λίγο καιρό κάποιοι φοιτητές, τελειόφοιτοι και αυτοί που είναι επί πτυχίω, επέστρεψαν στα διά ζώσης εργαστηριακά μαθήματα, δίνοντας έτσι μια μικρή πνοή στο πανεπιστήμιο.

Οι κατατακτήριες
Επίσης την τελευταία εβδομάδα το πανεπιστήμιο δέχτηκε αρκετούς πτυχιούχους οι οποίοι συμμετείχαν στις κατατακτήριες εξετάσεις που έγιναν διά ζώσης.
«Είχαμε μεγάλη συμμετοχή υποψήφιων που θέλουν να εισαχθούν στο τμήμα της επιθυμίας τους μέσα από τις κατατακτήριες εξετάσεις» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης που πρόσθεσε πως τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις».
Το κάθε τμήμα ορίζει το δικό του ποσοστό επί του αριθμού εισακτέων για το πόσους υποψήφιους από τις κατατακτήριες θα δεχτεί. Οι εξετάσεις αυτές επρόκειτο να γίνουν τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά λόγω της πανδημίας μετατέθηκαν για τα τέλη της Άνοιξης. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τρία μαθήματα και πρέπει να περάσουν τη βάση με τον βαθμό πέντε.

Διά ζώσης πρακτική
Επίσης ένα νέο στοιχείο είναι πως η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι και μάλιστα διά ζώσης με όλα τα υγειονομικά μέτρα, εφόσον βέβαια το επιθυμεί και ο εργοδότης της κάθε επιχείρησης που θα δεχτεί τον τελειόφοιτο φοιτητή.
«Όλο το προηγούμενο διάστημα η πρακτική άσκηση είχε τη μορφή της τηλεργασίας» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε πως από το τρέχον καλοκαίρι μπορεί να γίνει και διά ζώσης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το