Τοπικά

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΒΙΣ και της Χαλυβουργίας

DSC04344

Κάλεσμα στους πολίτες του Βόλου να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΣ και της Χαλυβουργίας, απευθύνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας που παραχώρησε συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και να ενημερώσει για τις αγωνιστικές του κινήσεις.

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ μίλησε για τις αλλαγές που έχουν υποστεί στο εργασιακό τους καθεστώς οι εργαζόμενοι της ΒΙΣ και της Χαλυβουργίας:  «Οι συνάδελφοι της Χαλυβουργίας εδώ και τρία χρόνια και αμέσως μετά το τέρμα του ηρωικού αγώνα του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο βρίσκονται συνέχεια σε καθεστώς μείωσης μισθών έως και 12%, ενώ για το φετινό μήνα η εργοδοσία απαίτησε επιπλέον την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία αρχικά για 12 μήνες και στη συνέχεια για 8. Αυτό το διάστημα των τριών χρόνων έχουν συμβεί πέντε εργατικά ατυχήματα και έχασε τη ζωή του ένας συνάδελφος, ενώ ένας άλλος ακρωτηριάστηκε στα δάχτυλα.

Οι συνάδελφοι στη ΒΙΣ, από πέρσι έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς, ενώ από φέτος όσοι εργάζονται στο τμήμα Χαρτοποιίας έχουν βρεθεί σε διαθεσιμότητα, εκ περιτροπής εργασία, και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι 31 που έχουν απομείνει πετιούνται στο δρόμο. Η εργοδοσία κάνοντας χρήση του 5% έχει απολύσει τους 8 και έχει σχέδιο να απολύσει και τους άλλους 23 κάθε μήνα μέχρι το τέλος του χρόνου».

Όπως είπε ο Λάζαρος Τσελεπής από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, ένα εργοστάσιο δεν κλείνει τόσο εύκολα αν υπάρχουν εργαζόμενοι και πολίτες που αγωνίζονται. Μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτές οι ανακοινώσεις περί λουκέτων, είναι το μέσο που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας κάλεσε όλους τους  εργαζόμενους του Βόλου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την αγωνιστική συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους με συγκέντρωση την Τρίτη 13Οκτωβρίου στις 6 και μισή το απόγευμα στον Αγ. Νικόλαο (στον πεζόδρομο της Ερμού).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το