Τοπικά

Το ΠΑΜΕ απαντά στο Εργατικό Κέντρο Βόλου: Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ έχει πιαστεί «με τη γίδα στην πλάτη»

«Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί» απαντά η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Βόλου, στην οποία δήλωνε πως «Η δράση του ΠΑΜΕ εξελίσσεται, πλέον, σε εγκληματική» μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Καλαμάτα με αφορμή το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο και σημειώνει πως «έχει πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
«Τις ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ, σπεύδει να αναπαράγει το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ξεχνώντας ότι «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί»! Η πλειοψηφία του (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) έχει πιαστεί «με τη γίδα στην πλάτη» σε πάμπολλες περιπτώσεις. Θυμίζουμε μόνο κάποιες:

– Πριν λίγους μήνες στο σωματείο «φαντομά» του Γραμματέα του ΕΚΒ (ΔΑΚΕ) παρουσίασαν ότι ψήφισαν μέσα σε 2 ώρες πάνω από 250 εργαζόμενοι, σε ένα ξενοδοχείο και μάλιστα με αλφαβητική σειρά! Δηλαδή σε κάτω από 30 δευτερόλεπτα ψήφιζε ο κάθε εργαζόμενος και μάλιστα είχε φτιαχτεί και ουρά με βάση το επίθετο του καθένα!
– Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων, η ΠΑΣΚΕ μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε ντίλ με την εργοδοσία συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ και «για να μη βγει το ΠΑΜΕ» πλειοψηφία έφερναν διευθυντές και εργαζόμενους με βανάκια των εταιριών για να ψηφίσουν, χωρίς να έχουν πάρει αιτήσεις εγγραφής από κανένα και με πληρωμένες τις συνδρομές τους. Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε από πού πληρώθηκαν αυτές!
– Δίπλα στο διασπαστικό «Σύνδεσμο Μετάλλου» της ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ έστησε νέο εργοδοτικό σωματείο φάντασμα στο Μέταλλο («Σωματείο Μετάλλου») για να βγάζει αντιπροσώπους στο ΕΚΒ, ενώ υπάρχει εδώ και 100 χρόνια το Συνδικάτο Μετάλλου! Και μετά κατηγορούν το ΠΑΜΕ ως διασπαστικό!
– Στο σωματείο Επισιτισμού, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε να συμπεριλάβει στα μητρώα δεκάδες εργαζόμενους που είχαν μάλιστα πληρώσει και τη συνδρομή τους (τα λεφτά τους μια χαρά τα πήραν) γιατί δεν τους έβγαιναν τα κουκιά στις αρχαιρεσίες!

Ας αφήσουν τα σάπια, λοιπόν! Το σύνθημα «συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά» πρέπει να ακουστεί σε κάθε μεριά της χώρας, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι με τη συμμέτοχη τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μονό αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας αλλά κυρίως την επιρροή και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που θέλει να κάνουμε οι εργαζόμενοι στόχους μας τις απαιτήσεις των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους. Γιατί το σύνθημα «νομός είναι το δίκιο του εργάτη» δεν πρόκειται να κατοχυρωθεί χωρίς τη συνειδητή συμμέτοχη των εργαζομένων στα σωματεία, την αποφασιστική μάχη απέναντι στα αφεντικά, την πολιτικοποίηση της πάλης τους.
Σημαντικός όρος της ανασύνταξης του κινήματος είναι να μην υπάρχει από κανέναν εργαζόμενο ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία.Το ΠΑΜΕ δε μένει εδώ! Καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα επιπλέον βήμα! Να συμπορευτεί μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων, για τον ταξικό προσανατολισμό τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το