Αθλητισμός

Το «Π. Μαγουλάς» με τα μάτια ενός παιδιού

Το «Παντελής Μαγουλάς» δεν συγκινεί μόνο τους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους της Νίκης. Ενδεικτική η περίπτωση του 9χρονου Απόστολου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος ζωγράφισε την ιστορική έδρα του βολιώτικου συλλόγου στο μάθημα των Εικαστικών, γεγονός συγκίνησε τους ανθρώπους της ΠΑΕ Νίκη.

Το «Παντελής Μαγουλάς» αποτελεί το «σπίτι» της Νίκης και αντικατοπτρίζει τις ιδέες και τα ιδανικά των ιδρυτών της. Ταυτόχρονα προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους φιλάθλους της Νίκης, που έχουν συνδεθεί με το συγκεκριμένο γήπεδο, όπου η ομάδα έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν.
Η θρυλική «Κλούβα» δεν προκαλεί αυτό το συναίσθημα μόνο στους οπαδούς που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά και στους νεότερους, ακόμη και στα μικρά παιδιά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Απόστολου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος κλήθηκε στο σχολείο να κάνει μία ζωγραφιά ως άσκηση ελεύθερης έκφρασης στο μάθημα των Εικαστικών.
Ο 9χρονος μαθητής, γιος του παλιού προέδρου των «Blue Angels», Βασίλη Αρβανιτόπουλου, τρέφει λατρεία για τη Νίκη. Έτσι αποφάσισε να ζωγραφίσει το «Παντελής Μαγουλάς» έτσι όπως το βλέπει ο ίδιος, έστω κι αν λόγω ηλικίας δεν το έχει επισκεφτεί πολλές φορές.
Η κίνησή του αυτή συγκίνησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους της ΠΑΕ Νίκη, οι οποίοι φρόντισαν να αναδείξουν το θέμα. Έτσι στο προφίλ που διατηρεί το ποδοσφαιρικό τμήμα στο Facebook έγινε η παρακάτω ανάρτηση
«Έναν πολύτιμο, μελλοντικό συνεργάτη φαίνεται πως εξασφάλισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, για τη συνέχιση των βελτιώσεων στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς».
Ο λόγος για τον 9χρονο Αποστόλη Αρβανιτόπουλο, ο οποίος, στο σχολείο του, κατά την ώρα του μαθήματος των Εικαστικών, σε άσκηση ελεύθερης έκφρασης, ζωγράφισε το «Παντελής Μαγουλάς», με εκείνον και τον πατέρα του στα κάγκελα της νέας Θύρας 3, ενώ σε ένα άλλο χαρτί σημείωσε μία πρόταση που μαρτυρά ξεκάθαρα τον επαγγελματικό του προσανατολισμό: «Θέλω να γίνω μηχανικός, για να κάνω την Κλούβα «Μπερναμπέου».
Τα όμορφα φωτογραφικά στιγμιότυπα μοιράστηκε μαζί μας ο πατέρας του, Βασίλης Αρβανιτόπουλος, πρόεδρος του συνδέσμου οργανωμένων οπαδών της ομάδας μας, «Blue Angels 1994 – Βαγγέλης Κωστής», ο οποίος, ταυτόχρονα δήλωσε τα εξής:
«Ο Αποστόλης γεννήθηκε το 2012, οπότε είναι λογικό να μην έχει πολλές παραστάσεις από αγώνες της ομάδας στο «Παντελής Μαγουλάς». Τον έχω πάρει μαζί μου, σε πολλά παιχνίδια της Νίκης, είτε εντός Βόλου, είτε εκτός, αλλά το «Παντελής Μαγουλάς» το έζησε λίγο και σε μικρότερες κατηγορίες. Παράλληλα, έκανε και κάποιες προπονήσεις εκεί, καθώς ήταν στην Ακαδημία του ποδοσφαίρου.
Εκεί που άρχισε να καταλαβαίνει τί σημαίνει το «Παντελής Μαγουλάς» για τη Νίκη και τη Νέα Ιωνία, ήταν όταν τον πήρα μαζί μου, 2-3 φορές, να δούμε μαζί την πορεία των έργων, πέρσι το καλοκαίρι. Εκεί του περιέγραψα την ατμόσφαιρα σε κάποια μεγάλα παιχνίδια της Νίκης σε αυτό το γήπεδο, του αφηγήθηκα διάφορες ιστορίες, του μίλησα για τους παίκτες και τους προπονητές των «χρυσών» ομάδων μας που κατέκτησαν ανόδους. Π
αρακολουθούσε, παράλληλα, και τις εργασίες, με μεγάλη προσοχή, του έκανε μεγάλη εντύπωση όλη η διαδικασία. Ποτέ στο σπίτι δε μας είχε πει πως θέλει να γίνει μηχανικός στο μέλλον, το είδαμε πρώτη φορά στις ζωγραφιές του. Εντυπωσιάστηκα, όσο εσείς».
Εμείς, από τη δική μας πλευρά, ευχόμαστε ο Αποστόλης να εκπληρώσει όλα του τα όνειρα, πάντα με τη Νίκη στην καρδιά του και την οικογένειά του στο πλευρό του, να του δίνουν δύναμη».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία, ανάμεσά τους ένα παιδί

Σε λευκό κλοιό έχουν περιέλθει πολλές περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης αυτο το Σαββατοκύριακο, με τα…

5 Δεκεμβρίου 2023

Πότε θα πρέπει να επιλέξετε τιμολόγιο ρεύματος

Να περιμένουν μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 οι καταναλωτές πριν αποφασίσουν ποιο τιμολόγιο θα επιλέξουν.…

5 Δεκεμβρίου 2023

Κατερίνη: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος

Μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό στην Πιερία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (05/12) με…

5 Δεκεμβρίου 2023

13χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στη μητέρα του και τη σκότωσε

Σοκαριστικά πλάνα από κάμερα παρακολούθησης βρεφών δείχνουν έναν 13χρονο αριστούχο μαθητή από τη Φλόριντα να…

5 Δεκεμβρίου 2023

Προειδοποίηση από τον ΕΟΦ για τα υαλουρονικά οξέα: Τι πρέπει να προσέχετε πριν από τη χρήση τους

Διευκρινίσεις μετά τα πρόσφατα περιστατικά διακίνησης και χρήσης μη πιστοποιημένων ενέσιμων σκευασμάτων υαλουρονικού οξέος δίνει…

5 Δεκεμβρίου 2023

Ισραήλ: Επεισοδιακή συνάντηση Νετανιάχου με συγγενείς ομήρων – «Ντροπιαστική και ανοργάνωτη»

Μεγάλες εντάσεις προέκυψαν σε συνάντηση που είχαν μέλη οικογενειών των ομήρων που απήχθησαν από την…

5 Δεκεμβρίου 2023