Τοπικά

Το Όραμα Ελπίδας στην 35η Π.Α.Π.Ε.

«Η Όρκα»
Βραβευμένη ταινία μικρού μήκους στην 35η ΠΑΠΕ- 1η & 58η κοινότητα Ανιχνευτών Βόλου

Η ταινία της 1ης και 58ης κοινότητας ανιχνευτών Βόλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Λάφη και μουσική παραγωγή Νάσου Θάνου, απέσπασε δύο «Όσκαρ» στο 23ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της 35ης ΠΑΠΕ.
Όσκαρ Α’ ανδρικού Ρόλου, Όσκαρ Ακαδημίας (καλύτερη ταινία σύμφωνα με την κριτική επιτροπή).
Η ιστορία της ταινίας έχει σκοπό να καταδείξει τον αυταρχισμό σε κάθε μορφή του και τον φασισμό που υποσκάπτει τα θεμέλια της ελεύθερης έκφρασης και φιλίας, οι οποίες είναι σημαντικές αξίες του προσκοπισμού.

«Η Ιωάννα, μία νεαρή κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με τον προσκοπισμό, έρχεται σε πρώτη επαφή με την Όρκα, έναν αυταρχικό κοινοτάρχη ο οποίος όχι μόνο διαχειρίζεται τον προσκοπισμό ως κάτι ακραίο, έως και φασιστικό, αλλά έχει αφιονίσει και τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας σε αυτό το σύστημα ολοκληρωτισμού το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αντιποίηση του νόμου των προσκόπων και ποινολόγιο. Θα ενταχθεί «ομαλά» η Ιωάννα στην κοινότητα ή θα αντιδράσει σε αυτή τη παράνοια»;
Για όσους επιθυμούν να δουν την ταινία, μπορούν να επισκεφθούν το you tube στην ακόλουθη διεύθυνση. https://www.youtube.com/watch?v=Mko6wcSOF8Q&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZ4u0Zfcelb5bFIAmqIFSiTW2MLgZNUQ8jXDai0Fmv9frN486iV7IiUY
Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στο ζενίθ των εκδηλώσεων της 35ης Π.Α.Π.Ε., το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν για ακόμη μια χρονιά κοντά μας για να ενημερώσει τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης για το έργο του.

Όπως και στην 34η Π.Α.Π.Ε. που έγινε πέρσι στην Ελευσίνα, έτσι και φέτος, το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και συγκεκριμένα η εκπρόσωπός του στον Βόλο κυρία Άρτεμις Ζαβαλίγκου, ενημέρωσε τους 1.300 εφήβους Ανιχνευτές και τα Ενήλικα Στελέχη που συμμετείχαν στην Π.Α.Π.Ε., αλλά και τους κατοίκους του Βόλου, για τη λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και την τεράστια ανάγκη που υπάρχει για νέους δότες.
Τα Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης που συμμετείχαν στην 35η Π.Α.Π.Ε., που αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα, εκδήλωσαν άμεσα ενδιαφέρον και εγγράφηκαν ως δότες μυελού των οστών, εμπλουτίζοντας και αυξάνοντας τον αριθμό δοτών της τράπεζας εθελοντών δοτών που έχει ιδρύσει το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ από το 2012.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ με αντικείμενο την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, αλλά και του κοινού γενικότερα, σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων για μεταμόσχευση σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα.
Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας τιμά τη μνήμη γενοκτονίας των Ποντίων.
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου σε συνεργασία με την 3η Αγέλη Λυκοπούλων στις 12 Μαΐου 2019 συμμετείχε στον αγώνα δρόμου μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διεξήχθη στην παραλία του Βόλου. Στόχος ήταν να αποδώσουν φόρο τιμής στους σφαγιασθέντες Ποντίους αδελφούς δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο και έμπρακτα τη διάθεση να διατηρήσουν ζωντανά στη μνήμη τους τον άδικο θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο όνομα της επεκτατικής πολιτικής του όμορου λαού.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΝΑΒΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το