Πολιτισμός

«Το νυφικό κρεβάτι» απόψε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

Η αριστουργηματική κωμωδία «Το νυφικό κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ), σε διασκευή – απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα, παρουσιάζεται στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 21.15 (διάρκεια παράστασης 100 λεπτά).
Το έργο είναι μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από τη γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι.

Η Αγνή και ο Μάικ, οι ήρωες του έργου συναντιούνται, ερωτεύονται, παντρεύονται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν ουσιαστικά μαζί, όπως μεγαλώνουν και τα παιδιά τους, περνάνε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απιστία του ενός προς τον άλλον, ζούνε και προσπαθούν μαζί να αντιμετωπίσουν την εφηβεία των παιδιών τους, το φευγιό των παιδιών από το σπίτι, τους ομηρικούς καβγάδες τους που καταλήγουν πάντα σε γλυκούς συμβιβασμούς, την αμφισβήτηση του ενός προς τον άλλον, μέχρι και το τέλος που αποφασίζουν να απομονωθούν σε ένα μικρό σπίτι στην εξοχή δίπλα στη θάλασσα.
Το μεγάλο τους μυστικό είναι ότι είναι πάντα μαζί και ότι μαθαίνουν μαζί τον τρόπο, να αγαπάει ο ένας τον άλλον.

Το νυφικό κρεβάτι είναι ένας ύμνος στη συντροφικότητα, ένας ύμνος στην αγάπη και ένα σχόλιο κωμικό, αλλά και συναισθηματικό πάνω στον έγγαμο βίο.
Σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί η παράσταση, θα τηρηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες που θα ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να «παραμείνουμε όλοι ασφαλείς».
Συγγραφέας: Γιαν Ντε Χάρτογκ, διασκευή – απόδοση: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου, σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας, πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Αναστασοπούλου – Ορέστης Τζιόβας, πιάνο: Αντώνης Παλαμάρης, βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Αγοράς, φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, ενδυματολόγος: Ελένη Μπλέτσα, φωτογράφιση: Zak Viemon, make up artist: Αφροδίτη Μησιακούλη, κομμώσεις: Κωνσταντίνος Κρητικός.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€, ειδικές τιμές για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές: 12€, γκρουπ άνω των 20 ατόμων: 10€. Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/to-nyfiko-krevati/. Τιμή εισιτηρίου προπώλησης: 12€.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το