Τοπικά

Το Νοσοκομείο Βόλου απέκτησε επιτέλους μαγνητικό τομογράφο – Σε 15 μέρες ξεκινά η λειτουργία του

Σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο Βόλου η σημερινή καθώς εγκαινιάστηκε ο μαγνητικός τομογράφος και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει σε περίπου 15 ημέρες, ενώ το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί για τον χειρισμό του. Επίσης εγκαινιάστηκε το ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

“Η σημερινή ημέρα είναι συγκινητική για το Νοσοκομείο Βόλου» ανέφερε σε δήλωσή του ο διοικητής Ματθαίος Δραμητινός.
«Μετά από τόσα χρόνια, που πρακτικά δεν είχε ενταχθεί ποτέ σε καμία χρηματοδότηση, ήρθε ο μαγνητικός τομογράφος και προχώρησε ταχύτατα το έργο. Η ανάγκη για μαγνητικό τομογράφο ήταν εξαιρετική, καθώς ήταν πολλές οι μαγνητικές τομογραφίες που έπρεπε να γίνουν από τους ασθενείς σε εξωτερικά κέντρα. Ήταν το μόνο νοσοκομείο της Θεσσαλίας που δεν είχε μαγνητικό τομογράφο και για εμάς αποτέλεσε ένα εξαιρετικό στοίχημα. Με χαρά σήμερα το παραδίδουμε για τον κόσμο» δήλωσε ο διοικητής πριν από τα εγκαίνια.

Σημειώνεται ότι ο μαγνητικός τομογράφος χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 900.000 ευρώ. Ο κ. Δραμητινός υπογράμμισε πως σημαντική ήταν η βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ώστε να μπορέσει να παραδοθεί γρήγορα.

 

Αναφερόμενος στην εγκατάσταση του ψηφιακού ακτινολογικού συγκροτήματος, ο κ. Δραμητινός δήλωσε πως πρόκειται για το προτελευταίο έργο του ΕΣΠΑ, καθώς τα υπόλοιπα έχουν απορροφηθεί και έπεται συνέχεια. «Σχεδιάζουμε να κάνουμε το Νοσοκομείο της επόμενης 20ετίας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως η εγκατάσταση του τομογράφου περιλαμβάνει και τα συμβόλαια συντήρησης.

Αναφορικά με τον χειρισμό του μαγνητικού τομογράφου, τόνισε πως υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και ειδικευμένος γιατρός. «Μαζί με τις 16 θέσεις ιατρών που ανακοινώσαμε πρόσφατα, υπάρχει και θέση για τον μαγνητικό τομογράφο. Οι τεχνολόγοι που θα ασχοληθούν με τον μαγνήτη εκπαιδεύονται εδώ και έναν χρόνο στη Λάρισα. Σε 15 περίπου ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να τον λειτουργήσουμε» ανέφερε ο κ. Δραμητινός.

Να συνεχίσει την ανοδική πορεία του το Νοσοκομείο Βόλου ευχήθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.  «Σχεδιάζουμε το Νοσοκομείο της επόμενης 20ετίας. Το απόκτημα του μαγνητικού είναι κάτι που το περίμενε η πόλη εδώ και πολύ καιρό» ανέφερε σε δήλωσή της και συνεχάρη τη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» για το έργο που έχει εκτελέσει από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα αλλά και όλους όσους συνέδραμαν (Υπουργείο και Περιφέρεια) ώστε σήμερα να εγκαινιάζεται ο τομογράφος και το ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα.
«Θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια ανοδική πορεία και εμείς θα είμαστε εδώ για να στηρίζουμε» σημείωσε.

Κ. Παπανάτσιου: “Στήνουμε το κοινωνικό κράτος μέρα με τη μέρα”

Από την πλευρά της,  η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε πως το Νοσοκομείο του Βόλου γίνεται ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία της περιφέρειας.
«Αναλάβαμε από το 2015 ένα κοινωνικό κράτος σε άθλια κατάσταση. Είναι μια πραγματικότητα. Προσπαθούμε να το στήσουμε μέρα με τη μέρα στα πόδια του. Καταφέραμε σε ένα μεγάλο βαθμό να κάνουμε αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Βόλου με τα έργα που εγκαινιάσαμε και με το προσωπικό που ως ένα βαθμό έχει αυξηθεί».
Η κ.Παπανάτσιου σημείωσε πως το προσωπικό δεν είναι επαρκές και ότι χρειάζεται ενίσχυση. «Σίγουρα είναι καλύτερο από αυτό που υπήρχε πριν τέσσερα χρόνια» πρόσθεσε η υφυπουργός.
Η ίδια χαρακτήρισε πολύ σημαντικό έργο τον μαγνητικό τομογράφο και το ψηφιακό ακτινολογικό.
«Πραγματικά το Νοσοκομεία μας γίνεται ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία της περιφέρειας. Αυτός είναι ο στόχος μας καθώς αυτό που θυμόμασταν πάντα ήταν κάποιες άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα η Λάρισα, να παίρνει το κομμάτι του λέοντος όσον αφορά το θέμα της υγείας. Ο Βόλος, παρά τον μεγάλο πληθυσμό, τον τουρισμό και τη μεγάλη περιφέρεια, ήταν πάντοτε σε χαμηλότερη κλίμακα. Θέλουμε το νοσοκομείο του Βόλου να γίνει από τα καλύτερα της Ελλάδας και θα το κάνουμε. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα» δήλωσε η κ. Παπανάτσιου .

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το