Τοπικά

Το Νοσοκομείο του Βόλου παράγει μάσκες από δωρεές υφασμάτων που γίνονται ανάρπαστες

Εταιρείες από τον Βόλο ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της νοσηλευτικής υπηρεσίας και δώρισαν υφάσματα, που οι μοδίστρες του Νοσοκομείου μετέτρεψαν σε μάσκες προστασίας , καθώς οι γιατροί και το προσωπικό είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις λόγω κορωνοϊου. Οι μάσκες πλένονται και αποστειρώνονται και ήδη σε τρεις ημέρες κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν 300 στο προσωπικό . Ήταν μια ιδέα της προϊσταμένης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κατερίνας Χαρανά και οι μηχανές πήραν μπροστά γιατί ζητάνε και άλλα νοσοκομεία μάσκες καθώς το νέο διαδόθηκε ταχύτατα.

“Δεν γινόταν διαφορετικά. Έπρεπε να σκεφτούμε κάτι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και μας βοηθήσανε επιχειρήσεις από τον Βόλο που μας στείλανε υφάσματα. Οι μάσκες που κατασκευάζουμε πλένονται και αποστειρώνονται. Επόμενο βήμα μας και ανάλογα με τις ανάγκες μας είναι να ζητήσουμε και τη βοήθεια εθελοντών. Ράβουμε και προστατευόμαστε”, δήλωσε η κ. Χαρανά.

Τα υφάσματα που δόθηκαν δεν είναι μόνο λευκά, αλλά διαφορετικών χρωματικών αποχρώσεων.

“Ναι, έχουν πολλά χρώματα και κανείς δεν πιστεύω πως έχει πρόβλημα με αυτό, το αντίθετο. Αξιοποιούμε το κάθε τι γιατί πρέπει , γιατί επιβάλλεται”, είπε στην e-thessalia.gr.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το