Πολιτισμός

«Το νησί των σκλάβων» από την Παιδική Σκηνή της Πειραματικής

Πρεμιέρα κάνει η Παιδική Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Το νησί των σκλάβων» του Μαριβώ σήμερα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 11.30 π.μ., στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας).
Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει το ταξίδι στην ιστορία του θεάτρου για μικρούς και μεγάλους με το κλασικό έργο του Πιερ ντε Μαριβώ «Το νησί των σκλάβων», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1725. Λίγα χρόνια πριν ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ δημοσιεύσει το Κοινωνικό Συμβόλαιο και ενώ το κίνημα του Διαφωτισμού βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, ο Γάλλος κωμωδιογράφος έρχεται να προτείνει τη δική του αντισυμβατική θέαση της κοινωνικής πραγματικότητας. Το έργο του Μαριβώ είναι μια απόπειρα ανακάλυψης της ανθρώπινης ταυτότητας αφού αν υπάρχει κάτι που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από το κτήνος είναι η λογική, γιατί μόνο αυτή επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν και να βελτιώνονται.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Καριοφύλλης Καδόγλου, Δημήτρης Πανταζής, Θάλεια Κόγκα, Ζωή Τσιάμη, Γεωργία Ζορμπά.
Το έργο θα παίζεται από την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. έως την Κυριακή 17 Μαρτίου, εκτός της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ.
Παραστάσεις για τα σχολεία που θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στο τηλέφωνο 6944388045.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το