Θ Plus, Κόσμος

Το νέο οικόσημο για τη Δούκισσα του Sussex, Μέγκαν Μαρκλ

Για τη δημιουργία οικoσημου για τη Δούκισσα του Sussex ενημερώνει ο επίσημος λογαριασμός του Kensigton στα κοινωνικά δίκτυα.
Το οικόσημο για τη Δούκισσα του Sussex δημιουργήθηκε από το Κολέγιο των Όπλων και ο σχεδιασμός συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε από το παλάτι και τον κ. Thomas Woodcock (Garter King of Arms και Senior Herald στην Αγγλία).

Η βασίλισσα συνεργάστηκε στενά με το Κολέγιο Όπλων καθ ‘όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού για να δημιουργήσει ένα Εθνόσημο που ήταν τόσο προσωπικό όσο και αντιπροσωπευτικό σημειώνεται στην ανάρτηση του παλατιού.
Το μπλε φόντο της ασπίδας αντιπροσωπεύει τον Ειρηνικό Ωκεανό από την ακτή της Καλιφόρνια, ενώ οι δύο χρυσές ακτίνες σε όλη την ασπίδα είναι συμβολικές για τον ήλιο της πατρίδας της Δούκισσας. Τα τρία φτερά αντιπροσωπεύουν την επικοινωνία και τη δύναμη των λέξεων.

Κάτω από την ασπίδα στο χορτάρι βρίσκεται μια συλλογή από χρυσές παπαρούνες και το λουλούδι της πολιτείας της Καλιφόρνιας.
Είναι συνηθισμένο οι υποστηρικτές της ασπίδας να ανατίθενται σε μέλη της βασιλικής οικογένειας και για τις συζύγους μελών της βασιλικής οικογένειας. Ο υποστηρικτής που σχετίζεται με τη Δούκισσα του Sussex είναι ένα songbird με φτερά ανυψωμένα και ανοικτό ράμφος, το οποίο αντιπροσωπεύει τη δύναμη της επικοινωνίας.
Η κορώνα που φορά είναι αυτή που καθορίζεται από το Royal Warrant του 1917 για τους γιους και τις κόρες του κληρονόμου Apparent. Αποτελείται από δύο σταυρούς patée, τέσσερις fleurs-de-lys και δύο φύλλα φράουλας.

Υπενθυμίζεται πως τον τίτλο του Δούκα του Σάσσεξ πήρε ο πρίγκιπας Χάρι από τη Βασίλισσα Ελισάβετ λίγο πριν από το γάμο του. Επίσης, στον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος είναι έκτος στη σειρά διαδοχής, δόθηκε και ο τίτλος του Κόμη του Μπάμαρτον και το Βαρόνου του Κιλκίλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.
Η Μέγκαν Μαρκλ είναι η πρώτη που λαμβάνει τον τίτλο της Δούκισσας του Σάσσεξ.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το