Πολιτισμός

Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ως τιμώμενο ίδρυμα για το 2019.
Το ΠΙΟΠ συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», διοργανώνει ποικίλες δράσεις στην Αθήνα και στο Δίκτυο Μουσείων του, στην περιφέρεια.
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του ΠΙΟΠ, στον Βόλο:

Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου (ώρες 10:30-13:00)
• «Νεολιθική κεραμική για παιδιά»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, ηλικίας 9 έως 12 ετών, από την ομάδα «Νόον Έγνω». Με επίκεντρο τον πηλό, συνδετικό στοιχείο με τον χώρο του εργοστασίου, και τα προϊόντα του, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα γοητευτικό ταξίδι στον χρόνο μέσω της επαφής τους με τη νεολιθική κεραμική (διήμερο αυτοτελές εργαστήριο).
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2421029844.

Κυριακή 19 Μαΐου (ώρες 20:00-23:00)
• «Παρατηρώντας τ’ αστέρια στο Μουσείο»
Βραδιά αστροπαρατήρησης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που εδρεύει στον Βόλο. Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων και την επέτειο πενήντα χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση, ο κ.Λουκάς Ζαχείλας θα μιλήσει με θέμα: «Ένα μικρό βήμα… κι όμως διαρκεί πενήντα χρόνια». Στη συνέχεια, οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από μια ουρανογραφία το νυχτερινό ουρανό, τους πλανήτες και τους αστερισμούς, καθώς επίσης και να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπια που θα έχουν τοποθετηθεί στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.
Είσοδος ελεύθερη.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα Μουσεία του ΠΙΟΠ θα είναι ελεύθερη.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

piopnews

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το