ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μύλος» στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας

Τοπικά

Πνίγηκε 61χρονος στις Πλάκες

Τοπικά

Τοπικά

Το Μόναχο στηρίζει κοινωνικά προγράμματα στον Βόλο

Kάθε χρόνο τον Ιανουάριο λαμβάνει χώρα στο Μόναχο, σ΄όλη τη Γερμανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου ευρύ φάσμα εκδηλώσεων σχετιζόμενων με την „Εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών.Στην κεντρική ακολουθία της Εβδομάδας για την ενότητα συμμετέχουν όλες οι εκκλησίες του Μονάχου, Ρωμαιοκαθολική, Ευαγγελική, Ορθόδοξη, Κοπτική και όλες οι Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες.

Έλαβαν μέρος ο Καρδινάλιος Μονάχου και πρόεδρος της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνόδου της Γερμανίας, Σεβ. Reinhard Marx, ο ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας κ. Heinrich Bedford-Strohm, ο ορθόδοξος Ρουμάνος Επίσκοπος Κρονστάνδης θεοφιλ. κ. Σοφιανός, όπως και εκπρόσωποι αριθμητικά μικρότερων Εκκλησιών.

Συνδιοργανωτής ήταν επίσης το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών Βαυαρίας (ACKiB). Ορθόδοξο μέλος του προεδρείου της είναι ο από το Μούρεσι καταγόμενος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολος Μαλαμούσης. Διευθυντής του είναι ο θεολόγος Γεώργιος Βλαντής, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι επιστημονικός συνεργάτης και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης περιήλθε δίσκος, το ποσό του οποίου αποφασίστηκε να σταλεί στο Βόλο, προς στήριξη κοινωνικών προγραμμάτων της  Μητρόπολης Δημητριάδος για τους Σίντι και Ρομά, σε θέματα ενσωμάτωσης, παιδείας, εκμάθησης επαγγέλματος, επαγγελματικής αποκατάστασης κ.λ.π.

«Είναι για μας ευχάριστο το γεγονός ότι οι Εκκλησίες του Μονάχου έδωσαν με τον τρόπο αυτό ένα ηχηρό μήνυμα δικαιοσύνης και έμπρακτης αγάπης για ομάδες συμπατριωτών μας στο Βόλο, που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα η νεολαία, για μια αρμονική και δίκαιη κοινωνική ενσωμάτωση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το