Τοπικά

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει ενεργά στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει ενεργά στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, που διοργανώνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι δράσεις του Φεστιβάλ με θέμα τους «17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Μύλου του Παππά, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και στο Β’ Αρχαίο Θέατρο.

Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα συμμετέχει στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα τη γυναίκα, με ομιλία της Δρ. Ολυμπίας Καλαμπαλίκη (Clinical Coordinator Psychology) με τίτλο “Ξέρω τη Θέση μου”: ιστορίες γυναικών που πήγαν αντίθετα στο ρεύμα». Με αφορμή παραδείγματα γυναικών που κατάφεραν να συνδυάσουν τους πολλαπλούς τους ρόλους κόντρα στους επικριτές τους, η ομιλία θα έχει σαν στόχο μία συζήτηση σχετικά με τη γυναίκα σε θέσεις ηγεσίας και την ψυχολογική διάσταση αυτής της συνθήκης.
Σημειώνεται ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι μέλος του διεθνούς δικτύου Sustainable Development Solutions Network (SDSN) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο προωθεί την εξεύρεση λύσεων και τις βέλτιστες πρακτικές για την παγκόσμια αειφορία, υπηρετώντας την εφαρμογή των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στους κόλπους του δικτύου συγκαταλέγονται περισσότερα από 1.100 Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα απ’ όλο τον κόσμο.

Από το 2020 το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα εκπροσωπείται ενεργά στο Δημοτικό συμβούλιο Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης από τον φοιτητή στο πρόγραμμα σπουδών Ψυχολογίας, Παύλο Χατιλάρι, ο οποίος έχει συντονιστικό ρόλο στο Φεστιβάλ.
Παράλληλα όλες τις μέρες της διοργάνωσης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο stand στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, όπου θα μπορεί το κοινό να ενημερώνεται για τα προγράμματα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο campus Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το