Τοπικά

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο έρχεται στην Σκιάθο υπό την Αιγίδα του Δήμου

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, επέλεξε τους φορείς, επιχειρηματίες και εργαζόμενους της Σκιάθου, για την υλοποίηση ενός πρότυπου μοντέλου συνεργειών με στόχο την υλοποίηση σεμιναρίων με αντικείμενο τον Τουρισμό.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης “από καρδιάς” του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, για αυτό τον λόγο όλα τα σεμινάρια θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, ενώ την υλικοτεχνική υποστήριξη της υλοποίησης των σεμιναρίων θα αναλάβουν από κοινού όλες οι ομάδες ενδιαφέροντος της τοπικής μας κοινωνίας και οικονομίας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει, από το 1982 μέχρι σήμερα, πανεπιστημιακές σπουδές αριστείας σε συνεργασία με διακεκριμένα διεθνή Πανεπιστήμια. Ξεχωρίζει για την κορυφαία ποιότητα των παρεχόμενων πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών (bachelors και masters), καθώς και το ακαδημαϊκό προσωπικό διεθνούς εμβέλειας, ενώ αποτελεί τη Νο1 επιλογή των φοιτητών στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τον τρόπο εκπαίδευσης των ενδιαφερομένων τέθηκαν οι στόχοι του προγράμματος, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καταρτιστεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, προσαρμοσμένο στις τοπικές μας ανάγκες. Ο κύκλος των σεμιναρίων θα ξεκινήσει διαδικτυακά μέσω ειδικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, σε εφαρμογή των οδηγιών της ΓΓΠΠ, ενώ μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα συνεχιστούν δια ζώσης.

Στην τηλεδιάσκεψη το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε η Διευθύντρια της Σχολής Τουρισμού κα Μάγδα Πειστικού ενώ από την πλευρά των φορέων που προτίθενται να συνεργαστούν για την υλοποίηση της δράσης, συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ Διαμαντής Μαθηνός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου κ. Δημητριάδης και το μέλος του Δ.Σ. κα Βίκη Αξιαρλή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Μανώλης Κανταράκιας

Τον συντονισμό είχε ο Δημοσιογράφος Νίκος Τζούμας Local Ambassador του Σχολείου Τουρισμού OnTour Β. Σποράδων που ήταν και η αφορμή αυτής της συνεργασίας.
Ο Δήμος Σκιάθου σύμφωνα με την κ. Πειστικού Μάγδα θα είναι ο πρώτος που θα διοργανώσει την συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση πανελλαδικά και σίγουρα η επιτυχημένη υλοποίησή του θα αποτελέσει μια μεγάλη πρόκληση για όλες τις ομάδες ενδιαφέροντος – συμμέτοχους του τόπου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το