Τοπικά

«Το μέλλον ανήκει στις ομάδες» – Ενδιαφέρον θεματικό εργαστήρι του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας

Ένα πολύ ενδιαφέρον θεματικό εργαστήρι διοργάνωσε το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Αλ.Ο.) Μαγνησίας με θέμα «Social Coop Skills – Δεξιότητες διαχείρισης συνεταιριστικής ομάδας». Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με σκοπό την εύρεση λύσεων σε συχνά προβλήματα μιας συνεταιριστικής επιχείρησης. Όπως επισημάνθηκε, το μέλλον ανήκει στις ομάδες, αλλά πόσο εύκολο είναι να κάνεις την ομάδα σου επιχείρηση;

Σχετικά με τις δεξιότητες που βοηθούν στη διαχείριση μιας συνεταιριστικής επιχείρησης, αναφέρθηκαν οι κ.κ. Σταυρούλα Αλεξίου, οικονομολόγος, και Ιωάννα Γεωργιάδου, κοινωνική-κλινική ψυχολόγος, στο χθεσινό online θεματικό εργαστήριο με τίτλο «Social Coop Skills -Δεξιότητες διαχείρισης συνεταιριστικής ομάδας».

Τα στελέχη του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Αλ.Ο.) Μαγνησίας, που διοργάνωσε τη χθεσινή εκδήλωση, βλέπουν την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία ως μια βιώσιμη λύση στις νέες προβληματικές που δημιουργούν τα τρέχοντα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα στον χώρο των επιχειρήσεων. Πανευρωπαϊκά οι επιχειρήσεις του κλάδου της Κ.Αλ.Ο., όπως οι κοιν.σ.επ. και οι συνεταιρισμοί εργαζομένων, προβάλλονται και υποστηρίζονται ως μορφές επιχειρήσεων που, λόγω του κοινωνικού τους προφίλ και της συνεργατικής λειτουργίας τους, καταφέρνουν να είναι και ανταγωνιστικές και οικονομικά ικανές να αντεπεξέλθουν. «Αλλά όλα αυτά, αρκεί να είναι χτισμένες πάνω στις γερές βάσεις μιας ομάδας με δεξιότητες ηγεσίας, επίλυσης συγκρούσεων και κοινών αξιών», επεσήμανε η κ. Ιωάννα Γεωργιάδου.

«Η ηγεσία αποτελεί βασικό ζήτημα επιμόρφωσης στελεχών επιχειρήσεων και μάλιστα συνεταιριστικών επιχειρήσεων» τόνισε η κ. Σταυρούλα Αλεξίου και τα στελέχη του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. και τα μέλη του φορέα που διαχειρίζεται το Κέντρο, προετοιμάζουν σειρά σεμιναρίων σύνταξης βιογραφικού, επιχειρηματικού και προσωπικού coaching, προκειμένου να διευκολύνουν μελλοντικούς και υφιστάμενους επιχειρηματίες και εργαζομένους να λειτουργήσουν δυναμικά και με μέλλον στη σύγχρονη αγορά.
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η σύνθεση ενός κοινού «χάρτη» συνεταιριστικών αξιών και η αναγνώριση των αποθεμάτων και των δεξιοτήτων του επιχειρηματία και συνεργάτη είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την πρόληψη, όσο και για την επίλυση προβλημάτων στον εργασιακό χώρο.

Παρουσιάζοντας τις δωρεάν υπηρεσίες του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο., η κ. Σταυρούλα Αλεξίου αναφέρθηκε στην υποστήριξη ατόμων και ομάδων που επιθυμούν να δημιουργήσουν κοιν.σ.επ. και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου της Κ.Αλ.Ο., να συστήσουν το καταστατικό τους, να προετοιμάσουν το επιχειρηματικό πλάνο ή το marketing plan που θα τους βοηθήσει να αιτηθούν χρηματοδότησης ή να προωθήσουν ένα καινούριο προϊόν τους στην αγορά.
Να σημειωθεί πως η λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Κέντρα Στήριξης της Κ.ΑΛ.Ο.». Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014- 2020».

Φωτό: Από δεξιά οι κ.κ. Σταυρούλα Αλεξίου, οικονομολόγος, και Ιωάννα Γεωργιάδου, κοινωνική-κλινική ψυχολόγος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το